Over Isabel

Mijn leven is als één grote yogales die ik met heel veel liefde doorgeef.

Ik ben Isabel Dobbelaere, 46 jaar en afkomstig uit het landelijke Maldegem.

In de eerste instantie ben ik mama van drie schatten van kinderen, Emily, Valérie en Jarno en echtgenote van mijn lieve schat Martin. Zonder zijn steun en geloof in mij zou ik misschien nooit zover zijn geraakt.

Yoga is naast mijn gezinsleven mijn grootste passie en dit sinds 2007.

Een ernstig auto-ongeval in november 2002 veranderde mijn leven en mijn lichaam. 

Mijn lichaam veranderde snel doordat beweging bijna niet meer mogelijk was. Ik had continue pijn.  Ik werd een chronisch pijnpatiënt. De reguliere geneeskunde kon mij enkel helpen met pijnstillers, ontstekingsremmers, injecties, revalidatie en kinesitherapie, waardoor ik uiteindelijk door de pijn in de “zetel” van de psycholoog terecht kwam. Met een voorschrift voor anti-depressiva. 

Dat was een keerpunt voor mij, een wake-up call, want ik was helemaal niet depressief, ik had pijn en ik wou iets aan die pijn doen zonder pillen of operatie.

Ik kwam via mijn kinesist in contact met een osteopaat die me in één uur duidelijk maakte dat de jarenlange pijn niet enkel fysiek was maar een diepere emotionele en mentale spanning die er al sinds mijn jeugd was en zich toonde in de pijn die maar niet wou genezen.

Ik leerde met nieuwe ogen naar mijn lichaam kijken, ik werd als het ware wakker en leerde dat mijn lichaam veel meer was dan enkel het fysieke. Een wereld ging voor mij open en omdat ik me openstelde gebeurden er magische dingen.


Nieuwe deuren gingen voor mijn open.

De belangrijkste deur die voor mij openging was de deur waar ik binnen stapte in de wereld van Yoga.


Tijdens de eerste yogales rolden de tranen over mijn wangen, het was zo thuiskomen bij mezelf, ik leerde ademen… ik kon na zoveel jaren diep ontspannen. De ontlading was enorm.

Ik besloot om alle pillen en kinebehandelingen stop te zetten en de weg van yoga te volgen.

De wereld van yoga ging open en zoals ik nu begrijp, is het ook mijn Dharma, mijn zielsbestemming. Alles wat ik kon leren over yoga leerde ik, verslond boeken, volgde ondertussen al vele opleidingen in binnen -en buitenland. En stilletjesaan kon in in 2009 beginnen lesgeven.

Wat begon met één uurtje per week bij mij thuis is nu uitgegroeid tot een mooi aanbod van dagelijkse yogalessen in mijn studio. 

Ik blijf me verder specialiseren in therapeutische yoga en andere verschillende Oosterse bewegingsvormen en zo bied ik een waaier van verschillende lessen aan, aangepast aan het moment van de dag en de focus van de les.

Uiteraard is het letsel in mijn nek niet weg, ik leerde vooral met pijn omgaan door yoga te beoefenen en anders in het leven te staan en te denken. De yogavormen dat ik doorgeef zijn vooral gebaseerd op wat voor mij helend is. Ik kan en mag nooit een hoofdstand of armbalanshouding doen, dus dat zal je bij Puur-Yoga niet aanleren.

Geen enkele yogales bij mij is dezelfde. Ik geef ondertussen door mijn ervaring heel intuïtief les, en voel snel in wat de groep nodig heeft. Dat zorgt wel eens voor grappige momenten wanneer mensen vragen: “Isabel hoe wist je wat ik nodig had? Deze les was precies voor mij persoonlijk…” Ik kan daar zelf niet altijd een antwoord op geven. Ik voel mij tijdens het geven van yoga heel diep verbonden met iets wat ik benoem als ‘iets hoger’, alsof ik een kanaal of channel ben en voel en doorkrijg wat ik mag geven. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.


De mensen die les volgen bij mij weten dat ik een open boek ben, ik onderging de moeilijke yogafilosofie aan de hand van mijn eigen leven. Mijn leven is reeds een 46 jarig durende yogales geweest. Tot op vandaag is dat nog steeds zo. Ik krijg veel uitdagingen op mijn weg, iets wat mijn lieve kinderyogadocente Rosie vaak benoemd als, het blijft een oefening in vertrouwen hebben. Vertrouwen dat alles altijd is zoals het bedoeld is te zijn, want zo zijn we geworden zoals we vandaag zijn. De yogafilosofie leg ik meestal uit aan de hand van voorbeelden uit het huidige, echte leven…

 Wil je mijn yogalessen leren kennen? Voel je heel welkom voor de wekelijkse lessen, workshops, reizen, … en zoveel meer.

Zachte groetjes, Isabel x


Lees ook:

GROTE SCHOONMAAK IN MEZELF

Psychologie achter chronische nek -en schouderpijn

Therapeutische yoga bij chronische pijnklachten

BackMitra

Zeven “verlichtende” yogahoudingen voor pijnlijke nek en schouders

Je rug rechten

Een verhaal over luisteren