YOGA & AROMATHERAPIE VOLGENS DE OOSTERSE VIJF ELEMENTEN LEER

AROMAYOGA .png

Een opleiding doorheen de seizoenen van 2019 – 2020 

De volgende les is op 19 oktober en dan bespreken we het Metaal element.

Het element Metaal (wit) staat voor de herfst.
De Metaalmens kan zich goed concentreren en zich ergens in vastbijten. Dat geeft Metaal een onbuigzame en resolute inborst. Een Metaaltype wil het beste en komt vaak op voor mensen die het minder goed hebben of minder goed bedeeld zijn. Het doel van Metaal is het aanbrengen van orde in de wereld. Metaal is onafhankelijkheid en heeft een eigen mening en standpunt wat kan leiden tot zwart-witgedachtes. 
Positieve kanten: doorzettingsvermogen, plichtsbesef, verantwoordelijkheidsgevoel, bereidheid tot risico’s nemen, logisch denken, wijsheid, streven naar het beste, communicatief, sociaal
Negatieve kanten: neiging tot hardheid, droefheid, melancholisch, nostalgisch

Yoga en aromatherapie werken synergetisch heel goed samen. Een synergie wil zeggen dat de eigenschappen van de ene de andere versterkt.

Zo zie ik ook mijn samenwerking en jarenlange vriendschap met Rita Van Parys.

Rita is een gepassioneerde aromatologe en sinds ze een klein meisje was, geboeid door de wereld van de geuren.

Naast haar werk als aromatologe is Rita apotheker waarbij ze de aromatherapie ook wetenschappelijk bekijkt om het op een veilige manier te gebruiken.

Rita heeft net zoals ik een grote honger naar kennis over haar passie, en blijft zich steeds bijscholen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die er zijn inzake aromatherapie.

Zelf geef ik al enkele jaren les over de invloed van Yin Yoga op het meridiaansysteem dat verbonden is met de VIJF ELEMENTEN LEER. De vijf elementenleer vormt de basis van de traditionele Chinese geneeskunde. Men vertrekt vanuit vijf elementen die verbonden zijn met vijf seizoenen.

De vijf elementen zijn: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Deze elementen zijn verbonden met vijf * seizoenen, met onze organen, emoties, hoe we leven, eten,  bewegen, werken  en onze constitutie,…

*de nazomer wordt ook als seizoen gezien.

Aromatherapie is het therapeutisch gebruik van etherische oliën van aromatische planten om het lichamelijk, geestelijk en emotioneel welzijn te verbeteren.

In deze lessenreeks bespreken we per element enkele essentiële oliën en hun toepassing in het dagelijks leven zowel op lichamelijk als geestelijk en emotioneel niveau en doen hieropvolgend een yin yogasessie en meditatie gericht op het besproken element en de bijhorende meridianen.

Het wordt een praktijkgerichte cursus met tal van handige tips om de essentiële oliën meteen thuis toe te passen voor jezelf en je familie en vrienden.

Je ontvangt  een nuttige uitgebreide syllabus waarin je alle informatie terug kan vinden.

Heb je interesse in de workshops?

Vul onderstaand formulier in voor verdere informatie.


Dagprogramma:

  • 9u00 tot 12u30 : Theorie en praktijk aromatherapie van het element.
  • 12u30 tot 13u30 : Lunch
  • 13u30 tot 16u30 : Aromayoga : we starten met pranayama en meditatie en doen een uitgebreide yin yoga sessie op het element dat we in de ochtend leerden kennen.

Dit zijn losse lesdagen.

Prijs: 90,00 EURO  per lesdag (uitgebreide syllabus en gebruik van de essentiële oliën tijdens de lessen inbegrepen)

Tijdens de les is er aromatisch water, kruidenthee en vers fruit voorzien.

Maximum 10 personen.