WORKSHOP YOGA & RELAXATIE BIJ RUGPIJN

 

RUG EN NEKPIJN .png
Zaterdag 11 augustus : 10u00 tot en met 16u00

Prijs: 85,00 euro met syllabus (op voorhand overschrijven)
Maximum 12 personen

Klachten van de onderrug, rug, benen, schouders en nek, maar ook spijsverteringsklachten, darmproblemen, moeilijke ademhaling, kunnen hun oorsprong vinden in een gespannen psoasspier.
Deze spier is een grote spier die uit twee delen bestaat aan weerszijden van de onderrug en verder gaat via de heup naar de liezen.
Deze spier kan voor heel veel klachten zorgen wanneer deze teveel spanning krijgt.
Spanning kan er vooral komen uit te weinig beweging (zoals een zittend beroep) maar stress, angsten en trauma gaan ook vastzitten in deze spier.
De psoas is een hele belangrijke spiergroep die de borstwervels en de lendenwervels met onder andere de spieren van het bovendijbeen verbindt, net onder het heupgewricht.
Een goed werkende psoas voorkomt lage rugklachten, bekken- en nierproblemen en platvoeten. Het is de spiergroep die onder andere het S-I-gewricht bij het heiligbeen in evenwicht houdt.
Bovendien is de psoas via reflexen met het middenrif verbonden, en beïnvloedt zo indirect de ademhaling.
Verder heeft deze spiergroep een stabiliserende functie van de buikspieren.
In deze workshop gaan we dieper in op het ontspannen van deze PSOAS spier en alle andere belangrijke spieren, zoals het diafragma, de trapezius, de nek -en schouderspieren.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag wil weten wat yoga en relaxatie kan betekenen bij lage en hoge rugpijn.

Deze dag wordt beëindigd met een diepe relaxatie oefening.
Iedereen krijgt een uitgebreide syllabus.

  • 10u00 tot 12u30 : Anatomie van de psoas spier en welke yogahoudingen en ademhalingsoefeningen kunnen helpen en die je gemakkelijk thuis kan doen. Kennismaking met de BackMitra en hoe deze te gebruiken bij rugpijn.
  • 12u30 tot 13u30:  lunch pauze
  • 13u30 tot 16u00 : Zachte meditatie in beweging om het lichaam na de middag los te maken, gevolgd door een diep inwerkende en helende yogasessie met een diepe ontspanning als afsluiter.

Wens je je graag in te schrijven voor deze workshop?
Vul onderstaand formulier in :

 

 

Uw plaats wordt bevestigd na het ontvangen van uw betaling.
Rekening Puur-Yoga – Isabel Dobbelaere
KBC : BE45 7360 2627 0189 
mededeling: uw naam en psoas workshop 

#psoas #lagerugpijn #rugpijn #nekpijn #backmitra #schouders