Workshop “verwen je rug” met Tsafi Nelken

21 april  .png
Jarenlang een verkeerde lichaamshouding, spanning in de schouders, zwaar lichamelijk werk, of vaak dezelfde houding tijdens werkzaamheden, veel zittend werk of lang achter de computer?

Rugklachten ontstaan vaak doordat bovengenoemde situaties vaak jarenlang voortduren en dan plotseling gebeurt het: AUW! Pijn in de rug, een overbelaste schouder, een tennisarm, RSI in de pols, of iets dergelijks…

Een probleem dat in de loop van vele jaren is ontstaan, is helaas niet in één dag op te lossen. Je kunt naar de huisarts gaan voor medicijnen en daarmee de symptomen onderdrukken, of naar de fysiotherapeut gaan voor een behandeling. De problemen blijven echter sluimeren omdat jouw lichaam nog steeds die overbelasting heeft en jouw lichaamshouding, werksituatie etc. niet aanpast wordt.

Kortom: waarschijnlijk komt het probleem over een week, een maand, of een jaar weer terug.
Het is tijd om zelf het heft in handen te nemen en actief te gaan werken aan je eigen gezondheid!

Hoe? Door jou in deze workshop oefeningen te laten zien waarmee je thuis aan de slag kan en zo zelf aan jouw klachten kan werken. Vele van de oefeningen kun je overal doen; bijvoorbeeld staand terwijl je op de bus wacht, of zittend achter jouw bureau.

Wat kan je van deze workshop verwachten?

  • Je leert je lichaam te ontspannen
  • Je krijgt diverse basisoefeningen om de rug, nek en andere gewrichten soepeler te maken
  • Je krijgt oefeningen gericht op het verbeteren van de houding en het versterken van de rug
Ik leerde Tsafi kennen door Brigitte Longueville en Guy Hamaekers die de BackMitra ontwikkelden.
Ze zijn al 20 jaar bevriend en Tsafi werkt in zijn lessen ook met de Backmitra waarvoor hij ook de teachertrainingen volgde bij Brigitte en Guy.
Omdat ik geboeid ben door zijn werk en enkel positieve dingen hoorde van zowel Brigitte als Guy, heb ik Tsafi uitgenodigd om een namiddag les te komen geven in de Puur-Yoga studio en wie weet wordt dit een terugkerende samenwerking.

Tsafi Nelken is opgegroeid in Israël en zijn sportieve carrière begonnen als atleet waarmee hij als derde geëindigd is op de Joodse Olympische spelen in 1985.
Als amateur is hij in Israel gestart met het leren van de Tai chi & Qigong vorm van de Chinese meester Cheng Man-ch’ing. Na de verplichte dienstplicht in Israel is hij zich verder gaan verdiepen in deze vorm in Tailand in 1993. Hier heeft hij mogen studeren van de eerste Amerikaanse leerling van Cheng Man Ch’ing.
Met deze ervaring in Tai-chi chuan & Qigong heeft Tsafi in 1997 in de ashram van Osho (India) les gegeven aan vele van de volgelingen van Osho in ruil voor diverse studies o.a. voetreflexmassage.
In 2003 heeft Tsafi zijn certificaat voor Cranio Sacraal massages behaald aan de “Osho University” in Amsterdam.
De afgelopen 15 jaar heeft Tsafi in Nederland mogen leren van zijn Tai Chi & Qigong grootmeester Jo Weyden en neemt af en toe zijn lessen waar.

Waar en wanneer:  zaterdag 21 april van 14u00 tot 17u00.
Prijs: 45,00 euro
Inschrijven doe je via dit formulier: