Vrouw en sensualiteit

Vrouw & Sensualiteit

Leer weer genieten met al je zintuigen

SENSE…In het woord sensualiteit zit het woord ‘senses‘, wat zintuigen betekent. In essentie gaat sensualiteit vooral over genieten via je zintuigen, over weten waar je van geniet en waar je naar verlangt. Het is plezier beleven aan alles wat je ruikt, voelt, hoort, proeft en ziet. Elke ervaring kan sensueel zijn en dat hoeft niets met seks te maken te hebben.

Floor Molkenboer (coach vrouwelijk leiderschap)

Als vrouw spelen we zoveel rollen, hebben we overtuigingen gekregen over onszelf en ons lichaam. Het moederschap kan je kwetsbaar maken, je hebt een job die veel van je vraagt, je wil er ook zijn voor je partner en daarnaast een sociaal leven blijven behouden. Dit is nog maar een kleine greep uit het leven van een vrouw. In een yang gerichte wereld leerden we als vrouw  ‘ballen’ aan ons lijf te hebben. We raken steeds meer en meer verwijdert van ons creatiekracht, de energie die vooral in de eierstokken zit, de sacrale chakra die op haar beurt energie geeft aan het meridiaansysteem.

Sensualiteit gaat in de eerste plaats over terug verbinding maken met dat belangrijke deel van ons lichaam, de plek van ons voelen, genieten, stromen…

In essentie gaat sensualiteit vooral over genieten via je zintuigen, over weten waar je van geniet en waar je naar verlangt.

Zaterdag 2 juli 2022

Closeup image of hands of young people with on stack. Group of mixed race friends on the beach with their hands stacked.

We ontmoeten elkaar vanuit de intentie om te verbinden in ons ‘vrouw’ zijn, in de veiligheid van de ruimte die er is.

De intentie van deze dag is ‘aanwezig’ zijn in aandacht voor jezelf, je lichaam, je gevoelens om zo contact te maken met jouw sensualiteit.

Via yoga, meditatie, rituelen, dans en mantra’s, lekker eten, aromatherapie en verbindende gesprekken brengen we stroom in de sacrale energie van ons lichaam.

Hierbij ga ik als yogadocente intuitief werken en invoelen in de groepsdynamiek en wat zich toont in het moment.

Iedereen brengt een bloem mee die je de dag voordien zorgvuldig bent gaan kiezen, bij voorkeur uit je tuin of de natuur.

Je brengt ook iets mee wat voor jou een bijzondere betekenis heeft waarmee we in het midden van de cirkel samen met de bloemen een altaar zullen maken.

Deze dag is een dag om te proeven van hoe het zou zijn als je voluit zou leven en genieten van de kleine grote wonderen van het leven.

Het is een dag waar kwetsbaarheid kan en mag gevoeld worden en waar we elkaar vanuit de groepsenergie dragen zonder dat het therapeutisch wordt.

Er is ruimte voor 10 vrouwen.

Praktisch:

Inschrijven via onderstaand contact formulier

Datum: 2 juli 2022

Tijd: 9h – 17h

Prijs: 130 € (lunch inbegrepen)

Vroegboek korting van 20€ bij inschrijving vóór 11 juni 

Overschrijven op rekening nummer: 

BE45 7360 2627 0189

Op naam van Isabel Dobbelaere

Mededeling: jouw naam en vrouw en sensualiteit 2 juli

”It was when I stopped

searching for home within others

and lifted the foundations

of home within myself

I found there were no roots

more intimate than those

between a mind and body

that have decided to be whole.”

Rupi Kaur