Ik kan moeilijk afscheid nemen van mijn Happinez magazines, ik spaar ze reeds sinds 2007. Wekelijks gebruik ik mijn netjes opgeborgen magazines als orakel, en dan trek ik er eentje van tussen de stapel en dan lees ik precies dat wat ik op dat moment nodig heb.

Vandaag kwam Happinez nummer 5 uit 2013 uit de stapel : thema: VRIJHEID.

Hoe synchroon met wat we nu net niet hebben… Vrijheid,

Althans, het is wat jij er van maakt. Ik daarentegen voel me vrijer dan ooit.

Ik deel hier enkele mooie stukken uit het magazine dat ik deze ochtend las en heel veel moed en kracht uit haalde:


STERRENFESTIVAL

In Japan wordt elk jaar op 7 juli Tanabata ofwel het sterrenfestival gevierd. Het is een festival om dromen uit te laten komen, hard werken te belonen, en de liefde te vieren.

DOE EEN WENS

In Japan worden speciale gekleurde papiertjes gebruikt waarop je een wens of droom kunt schrijven. Met name om succes te wensen voor je schoolresultaten of carrière. Deze wensen worden aan bamboetakken gehangen. Ik heb van de prachtige fotocollage in het magazine een filmpje gemaakt met de tekst van Adrienne Van Vulpen.

Misschien een leuke bezigheid om te doen voor jezelf of met jouw gezin.


ADEMHALING IS JE SLEUTEL TOT GELUK

Rajshree Patel, het vrouwelijke gezicht van Art of Living wordt gezien als één van de invloedrijkste spirituele leraren van deze tijd. Ze deelt met cursisten, wereldleiders en multinationals dezelfde mantra:

“Verander je ademhaling, want daarmee verander je je leven.”

Ik haal dit stukje uit deze happinez, en zie het als een aanvulling van een filmpje dat ik deze ochtend zag over hoe emoties zoals angst en stress ons immuniteit verzwakken omdat het een invloed heeft op ons vecht, vlucht en bevriezingssysteem dat bij veel mensen nu continue aanstaat. Onze ademhaling heeft een direct ontspannend effect om het zenuwstelsel onmiddellijk in balans te brengen.

Dit was onder andere een vraag dat Rasjhree Pattel kreeg van Happinez:

“Je vertelt in je cursussen over hoe bepaalde emoties stress veroorzaken. Hoe kunnen we met deze spanning omgaan?”:

Rasjhree Patel: “We verliezen zoveel tijden energie doordat we ons laten meeslepen door allerlei emoties, woede, spijt, schuldgevoelens, angst en zorgen. Die eerste emoties – woede, spijt en schuldgevoelens – gaan over het verleden, en het verleden kunnen we niet veranderen. Het vreet dus onnodig veel energie om je daarmee bezig te houden. Aan de andere kant heb je ook zorgen – die kunnen gaan over de toekomst. Ook daar kun je niks aan doen. We moeten dus leren om met emoties in het heden om te gaan: leven in het NU. Dat is niets nieuws toch, de kracht van het NU. Wanneer je helemaal in het leven leeft, zijn plezier, liefde enthousiasme, vrede, helderheid en efficiëntie het allergrootste. Maar we laten onze geest steeds heen en weer slingeren tussen verleden en toekomst. Zo vermoeiend. En je schiet er niets mee op. Als klein kind leefden we volledig in het heden, heel krachtig, levendig, vrij en spontaan. We konden negatieve ervaringen snel weer loslaten, omdat onze levenskracht, ons prana heel hoog was. En dat is ook meteen het geheim van de oplossing : prana is verbonden met de adem.

Zie hier ook een interview met Rajshree Patel


STOP IT !

En ik eindig deze blog met iets wat het meest bleef hangen deze ochtend en dat was de column van Tijn Touber. Lees even mee en hieronder deel ik het YouTube filmpje waarover hij het heeft. Ik heb er vertrouwen in dat jullie voldoende kunnen relativeren om de humor waar veel waarheid in zit, ervan in te zien.

Ik wens jullie vrijheid in hart, lichaam en ziel…

Zachte groetjes,

Isabel xxx

Volg Puur-Yoga ook online: https://puuryoga.com/online-puur-yoga-en-meditatie/