Vastlopen heeft een reden

Charlotte Labee schrijft in haar boek “BRAINBALANCE” het volgende :

“Je brein is niet gemaakt om preventief goed voor jou te zorgen. Het brein is gemaakt om te zorgen dat je overleeft. Je brein zal dus niet zeggen: “Ga jij nu een keer per week gaan zwemmen , dat is goed voor jou.” Nee, we gaan pas een probleem oplossen als er een probleem is.  Pas bij gevaar ga je rennen.  Een burn-out is zo’n wake up call. Er gaat iets mis, je moet iets oplossen.”


In mijn yogalessen zeg ik het heel vaak … het lichaam is het laatste dat ziek wordt. Er zijn héél wat signalen aan vooraf gegaan vooraleer je echt vastloopt.

Luister op tijd naar alle signalen die jouw lichaam je geeft, de hoofdpijn dat niet weggaat, chronische verkoudheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, nek -en rugproblemen …

In mijn geval was dat mijn chronische nekpijn die jaren aan een stuk voor heel veel fysiek lijden zorgde. Ik moest net zoals Charlotte Labee bijna een verlamde arm hebben zodat ik kon beseffen, dat het zo niet verder kon. Het bleek dan ook nog eens mijn rechterarm te zijn. Later leerde ik via opleidingen en boeken dat er ook een hele psychologie zit achter de reden waarom je links of rechts pijn krijgt in je lichaam… en dat klopte ook helemaal. Pas door yoga te doen en te leren voelen naar de emotionele pijn die er vooral was, kon ik mijn fysieke pijn leren begrijpen en helen.


Ga dieper voelen en kijken en stel jezelf de vraag…waarom gebeurt dit met mij? 
Als jouw lichaam moe is, en je blijft maar doorgaan, leef je op adrenaline, je nieren en bijnieren, de accu van je lichaam putten uit…dat kan ernstige gevolgen hebben.

Lees ook : https://puuryoga.com/2019/08/03/restorative-yoga-het-tegengif-bij-chronische-stress/

Ik geloof dat er achter het ‘vastlopen’ van ons fysieke lichaam een verhaal zit dat wil gehoord worden.

Het is geen cliché, en vooral de belangrijkste raad dat ik iedereen meegeef:

Als je lichaam fluistert is dat een hint, het wil dat je luistert, voordat het schreeuwen begint


https://puuryoga.com/backmitraworkshop/

https://puuryoga.com/yoga-opleiding-yinyoga-en-meridianen/

Geef een reactie