FOCUS PER PUUR-YOGALES

 

11148463_934230129952991_4433438589530623897_n

 OPGELET !!! 

Tijdens de maanden juli en augustus zullen enkele vaste yogalessen vervangen worden door een themales of workshop. Klik op : WORKSHOPS & ACTIVITEITEN 2017


Yoga voor fibromyalgie, CVS en spasmofylie.

Maandag van 14h – 15h

Deze les is de meest zachte les van de week, waar de focus hoofdzakelijk ontspanning en comfort is. We brengen heel veel aandacht naar pranayama, het zacht versterken van spier –en bindweefsel en meditatie. Mensen die niet tot deze groep van aandoeningen horen, maar wel met heel veel pijn leven en weinig beweging kunnen doen, zijn uiteraard ook welkom in deze groep.

YIN YOGA

Maandag van 19h30 -20h30

Yin Yoga is een relatief jonge vorm van yoga die snel aan populariteit wint.Yin Yoga richt zich op het ontspannen van de spieren om zo de Yin delen van het lichaam, zoals bindweefsel, gewrichten en botten te bereiken.Yin Yoga is een heel rustige yogavorm en daarom ook heel rustgevend, alle houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel of fascie te kunnen bereiken.Yin Yoga stimuleert hierdoor ook de organen, de meridianen en de doorstroming van Chi (levensenergie).Yin Yoga brengt daarom verlichting bij o.a. chronische pijn, stress en vermoeidheid.
Tip: doe tijdens de wintermaanden een paar warme sokken aan, en een extra pull, want tijdens de liggende houdingen koelt het lichaam af.

Relax & destress Yoga

maandag van 21h00 tot 22h00

Nieuwe yogagroep sinds september waar de focus ligt op ontspanning. Een combinatie van hatha en yin yoga om enerzijds diepe ontspanning te ervaren alsook kracht op de bouwen om de nieuwe week aan te vatten en beter met stress te leren omgaan.
Geschikt voor alle niveau’s.

Ochtendyoga

Dinsdag –en woensdagochtend van 9h tot 10h

Yoga beoefenen in de ochtend heeft veel voordelen. Na een nacht slapen is het lichaam wat stijver en soms ook pijnlijk. In de ochtendlessen geef ik dan ook extra aandacht aan het zacht stretchen van het lichaam. Ook pranayama of ademhalingsoefeningen zijn bijzonder heilzaam in de ochtend omdat je de longen volledig reinigt en afvalstoffen verwijdert. Dat komt dan de weerstand weer ten goeden. En naar het einde van een ochtendles toe stimuleren we de “prana” of levensenergie die door het lichaam stroomt om de dag krachtig en positief tegemoet te gaan. Ochtendyoga kan door iedereen beoefent worden.

Spierverstevigende yoga

Dinsdag van 14h tot 15h

De meest krachtige les van de Puur-Yoga week. In deze les werken we intenser op de spieren in door krachtigere yoga asana’s (houdingen) te gebruiken. Zo krijgen ook buik, been, arm –en rugspieren meer kracht. De les wordt rustig gestart om het lichaam klaar te maken voor de intenser hatha yoga-flow (een soort yoga-choreografie waar diverse yogahoudingen na elkaar worden uitgevoerd). Op het einde van de les is er altijd 10 minuten diepere ontspanning. Opgelet: dit is geen power yoga !

Rustgevende en inspirerende avondyoga

Dinsdag en donderdag van 20h30 tot 21h30

In de avondlessen starten we altijd met een beetje meer contemplatie over diverse thema’s die verbonden zijn met de eeuwenoude yogafilosofie van Patanjali. De lessen zijn gericht naar “loslaten”. De spanningen die we dagelijks meedragen en waardoor we vaak ook diverse klachten krijgen. De lessen zijn opgebouwd zodanig dat we een goed evenwicht hebben tussen kracht en zachtheid. Yin en Yang. De eindontspanning is een goede voorbereiding voor een diepere nachtrust.

Yoga voor chronische pijnklachten:

Donderdag van 14h – 15h

Deze les is geschikt voor iedereen die last heeft van chronische pijn zoals gewrichtspijnen, hernia, artrose, migraine, stress en vermoeidheid. De les is iets intenser dan de les op maandagnamiddag, maar het blijft wel een heel zachte les, waar ik ook extra aandacht geef aan het versterken van de spieren en gewrichten en het activeren van de doorbloeding van het lichaam in het bijzonder het zenuwstelsel.

Kinderyoga

Donderdag van 17h00 tot 18h00  (kinderen van 6 tot 10)

  • In een kinderyogales worden dezelfde dingen aangeleerd als bij een groep volwassenen, maar op een meer kindvriendelijke manier.
  • De lessen zullen doorgaan na de schooluren, en daarom neem ik een beetje tijd, om de kinderen te laten “landen” in de yogaruimte.
  • Ze zullen deze ruimte dan ook leren kennen als een “veilige” plek, een plek waar hun zorgen, stress, angst en vragen kunnen toevertrouwd worden.
  • Dan nemen we tijd om het lichaam een beetje te rekken en te strekken na een dagje school.
  • Via speelse houdingen waar de creatieve en visuele geest van het kind aangesproken wordt.
  • Het belangrijkste in een yogales, is dat we de nadruk leggen dat iedereen goed is zoals ze zijn en dat elk kind anders is, met zijn of haar unieke talenten.

AFTER WORK YOGA

vrijdag van 17h30 tot 19h00

Heb jij ook op vrijdag het gevoel dat je even stoom moet afblazen na een drukke (werkweek) en wil je voorkomen dat je op zaterdag een ganse dag moet “ontstressen”. Dan is deze nieuwe yogagroep “AFTER WORK YOGA” op vrijdagavond van 17h30 tot 19h00 ideaal voor jou.
Een anderhalf uur yoga waar de aandacht zal liggen op loslaten en ontspannen.
Een halfuur Yang Yoga (hatha), 45 minuten Yin Yoga om daarna 15 minuten diepe ontspanning te ervaren met stilte meditatie.
Daarna ben je helemaal opgeladen om het weekend in te zetten mèt vernieuwde energie.

NIEUW !!! Vrijdagochtendyoga met focus op het endocriene alsook het chakra systeem.

Vrijdag van 9h00 tot 10h00 

Vanaf vrijdag 19 mei wordt de les Fusion hormoonyoga vervangen door OCHTENDYOGA.
Tijdens deze les zal de focus nog steeds op het endocriene systeem liggen (epifyse, hypofyse, schildklier, eierstokken en bijnieren) via hatha- en yinyoga en de fusion hormoonyoga van Sylvia Mullaert-Bonn.
Volgens de chakraleer zijn alle chakra’s (energiecentra van het lichaam) verbonden met het endocriene systeem. Tijdens deze yoga zal ik dus ook dieper ingaan op het chakrasysteem.
Deze les is voor iedereen haalbaar en is vooral gericht naar vrouwen.
De online agenda voor deze les staat open en kan vanaf heden geboekt worden.

Relax & Renew yoga

vrijdag van 19h45 tot 20h45

Een zachte afsluiter van de week waar we hoofdzakelijk Yin en Restoratieve yoga zullen doen. Ideaal voor mensen die graag rust, stilte en ontspanning willen op het einde van de week om zo het lichaam te helpen herstellen van stress en vermoeidheid.