THERAPEUTISCHE YOGA BIJ CHRONISCHE PIJNKLACHTEN

ALLOW YOURSELF TO BE A BEGINNER

Wekelijkse yoga voor mensen met chronische pijnklachten in de rug, nek & schouders:


Eén op de vijf belgen kampt vandaag de dag met rugpijn.
Het FDC (Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg) publiceerde onlangs een rapport met daarin de klinische richtlijnen die men best zou volgen bij chronische en acute rugpijn.
Mensen met rugpijn moeten in beweging blijven. Ze moeten in de mate van het mogelijke hun dagelijkse activiteiten voortzetten, of zelfs oefeningen uitvoeren. Helaas stoppen vele mensen met lage rugpijn elke fysieke activiteit. Ze zijn bang dat een verkeerde beweging hun toestand nog zal verslechteren. Intussen is geweten dat deze vrees ongegrond is.
Het meest opmerkelijke van medische en wetenschappelijke onderzoeken van de afgelopen jaren is dat specialisten meer inzicht hebben gekregen in de ‘bio-psycho-sociale’ aard van lage rugpijn, die door de stress van het moderne leven steeds meer lijkt voor te komen. Daarbij is niet iedereen gelijk: bij een klein aantal mensen sleept het probleem aan en wordt het chronisch. Ze komen dan vaak in een neerwaartse spiraal terecht, waar ze steeds moeilijker uitraken.
De factoren die chronische rugpijn in de hand werken zijn nu goed bekend. Vooral de manier waarop de betrokkene emotioneel omgaat met het probleem (bv. overmatige angst, pessimisme over de evolutie van de situatie, ervan overtuigd zijn dat het probleem ernstig is, enz.) speelt een grote rol
Vanuit mijn eigen ervaring als chronisch pijnpatiënt ontdekte ik tien jaar geleden de  heilzame effecten die zachte en therapeutische yoga op mijn klachten hadden en nog steeds hebben.
De laatste jaren heb ik mij verder verdiept via diverse opleidingen en afgelopen maanden (nog tot en met september ’18) volg ik een therapeutische en restorative yoga lerarenopleiding bij Brigitte Longueville om mijn eigen pijnklachten en die van mijn leerlingen nog beter en nog veiliger te behandelen vanuit yoga.
Op donderdagochtend -en namiddag (om de week afwisselend) kan u op een veilige manier een therapeutische yoga volgen voor chronische pijnklachten van rug, nek -en schouders.

Stijl: Hatha yoga, therapeutisch, BackMitra

#rugpijn #yogavoorrugpijn #pijnbestrijding #yogamaldegem #nekpijn #schouderpijn