Sangha

Verdiep jouw yogapraktijk
Mijn inspiratie

Eten, bidden en beminnen

Het boek dat in 2008 op mijn weg kwam.  Ik deed net één jaar yoga en het verhaal resoneerde zo sterk met mij en ik denk met veel vrouwen. Later speelde Julia Roberts (foto) de hoofdrol in de verfilming van het verhaal van schrijfster Elizabeth Gilbert. Waarom schrijf ik dit? Vanaf het moment dat ik het boek gelezen had is mijn zoektocht naar mezelf, mijn waarheid en kennis nooit meer gestopt.

Mijn eerste Sangha

Dat was toen ik mijn eerste officiële yoga opleiding volgde in een kleine ronde ruimte met 27 mensen en een bijzondere leraar. Hij benoemde onze groep altijd als Sangha en ik was te onwetend om te begrijpen wat het echt betekende. Maar de energie van die groep mensen ben ik nooit vergeten. Twee jaar geleden ben ik zonder mijn weten een Sangha begonnen toen we met een groep hetzelfde spirituele boek hebben gelezen. Wekelijks kwamen we samen om onze gevoelens bij elke hoofdstuk te vertellen en daar groeiden mooie dingen uit.

Sangha bij Puur-Yoga

Voel je welkom

Tijdens de lockdown ben ik online Sangha’s beginnen volgen van grote leraren zoals Thich Nath Hanh, Mooji, Ram Das,  en leerde ik zoveel. Daarnaast ben ik ook in een meditatiegroep in Engeland terecht gekomen waar ik mensen leerde kennen van over gans de wereld. Het was zo heerlijk om samen iets te delen. Dingen die herkenbaar waren. Daaruit is het idee dat ik sinds de leesgroep had en ook mocht ervaren met mijn prachtige groep die teachertraining bij mij volgt, verder blijven groeien om daar een vaste activiteit van te maken binnen de studio. En dat gaat nu ook vorm krijgen.

Oorsprong Sangha

Dit is niet zo eenvoudig uit te leggen in enkele woorden omdat het deel uitmaakt van ‘De drie juwelen’ uit het Boeddhisme. Deze bestaan uit de Boeddha, Dharma en Sangha. Het waren vooral boeddhistisch monniken en nonnen die de verlichting hadden gevonden. Ze studeerden samen de leer van Boeddha en dat gebeurde in groep. Deze Boeddhistische praktijk wordt nog steeds beoefend in verschillende kloosters.

Bij ons in het Westen zien we meer en meer Sangha’s in meditatie -en yogastudio’s. Samenkomsten van mensen die op zoek zijn naar het dieperen weten en dat doen via inspirerende leraars, fysiek of virtueel, een boek, een tekst, door mantra’s te reciteren en samen te zitten in stilte.

En dat is wat wij ook in de yogastudio zullen doen.

 

 

 

6

augustus

 

Gratis

Een Sangha is gratis en iedereen is welkom. Je schrijft je in via de online agenda of je stuurt een mail naar info@puuryoga.com

We moeten nog steeds rekening houden met de corona maatregelen dus er kunnen maar 12 mensen inschrijven.