Reset yoga voor hormonale balans

Leer de werking van je hormonen beter te begrijpen en wordt vrienden met je lichaam. Isabel studeerde in 2016 in Amsterdam Fusion Hormoonyoga bij Sylvia Mullaert. Ze leerde bijzonder veel van deze vitale en fantastische yogadocente, maar er was voor Isabel één probleem: veel van de houdingen die uit Kundalini yoga kwamen waren minder goed voor haar nek die beschadigd is door haar auto-ongeval. De opleiding werd allesbehalve naast zicht gelegd en Isabel ging op zoek naar alternatieven. Door haar studie van de TCM (Traditional Chinese Medicin) en de vijf elementenleer zie (https://puuryoga.com/lessen/yogastijlen/yin-yoga/) kwamen de hormonen terug op haar pad. Isabel begon aan een zelfstudie en met al haar kennis van yoga en hoe bepaalde delen van het lichaam te stimuleren heeft ze haar eigen yogastijl gecreërd. De naam Reset Yoga kwam via haar dierbare collega Claudine Tytgat die het benoemde als het heropstarten van het metabolisme en hormonen. 

Hormonen zijn superbelangrijke stofjes, ze brengen boodschappen naar de verschillende doelcellen. Ze beïnvloeden alles wat er in je lichaam gebeurt, en tegelijkertijd beïnvloedt alles wat er in je lichaam en omgeving gebeurt ook het uiterst gevoelige hormoonsysteem. Er is dus een wisselwerking. Geen enkel hormoon kan goed zijn werk doen zonder de samenwerking met andere hormonen. 

Reset Yoga voor hormonale balans is een yogales waar we via pranayama, yin en yang yoga houdingen, wetenschap en tips uit de westerse en oosterse geneeskunde, relaxatie, … ons hormonaal systeem ondersteuning geven. Deze lessen zijn geschikt voor vrouwen, mannen in elke fase van het leven.