Yoga Therapie

Een praktisch hulpmiddel om jou te helpen ontdoen van opgebouwde stress in je lichaam en te leren hoe je spanningen kan verlichten en vervangen door energie en een betere weerstand.

Een gepersonaliseerde één op één sessie met Isabel om weer in contact te komen met jezelf en je lichaam.

Veel lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid en spijsverteringsklachten zijn gelinkt aan opgebouwde stress.

Een wekelijkse groepsles yoga is helende en ondersteunend, indien je graag eens dieper wil kijken naar jouw klachten, is een yoga therapie sessie verrijkend.

 

We gebruiken het lichaam niet om in de pose te komen.

We gebruiken de pose om in het lichaam te komen.

Paul Grilley 

Wat houdt het in?

Eerst is er een uitgebreid intake gesprek waar Isabel heel aandachtig zal luisteren naar de reden waarom je Yoga Therapie nodig hebt.

Tijdens dat gesprek krijg je de ruimte om jouw verhaal te vertellen aan de hand van gerichte vragen om vast stellen waar de blokkade in jouw lichaam zich situeert.

Aan de hand van die gegevens maakt Isabel een programma op waarbij ze een gepersonaliseerde yogasessie van één uur zal samenstellen.

Samen met jou zal Isabel de oefeningen duidelijk uitleggen en in de houdingen zullen ook bepaalde drukpunten gestimuleerd worden die te maken hebben met de blokkade.

Elke sessie bevat ook ademhalingswerk, meditatie en relaxatie.

Er wordt gebruik gemaakt van yin, restoratieve en somatische yoga.

Wens je graag meer informatie?

Vul onderstaand contactformulier in en dan kan je een afspraak vastleggen. 

 

ACUYIN YOGA

Yin yoga focust zich op de meridianen van het lichaam en het stimuleren van de energiebanen. Deze energiebanen zijn verbonden met de interne organen. Een groot deel van het lichaam bestaat uit fascia of bindweefsel. Elk orgaan en weefsel in het lichaam wordt bij elkaar gehouden via je fascia. Yin yoga grijpt de fascia in je lichaam aan om interne organen in evenwicht te brengen en eventuele obstakels in je meridianen te verwijderen.

Yin yoga verschilt van veel andere yogapraktijken omdat het gericht is op het vasthouden van bepaalde houdingen. Dit versterkt niet alleen je fascia, maar creëert ook balans in je interne systemen en versterkt je hele lichaam, waardoor je minder vatbaar bent voor symptomen die gepaard gaan met meridiaanblokkades. Door het lang aanhouden van de yogahouding creëer je een diepe stretch en zo kan energie of CHI in beweging komen.

Het oorspronkelijke medische gereedschap van de mens is zijn hand, die hij instinctief gebruikt om pijn te verlichten. Telkens wanneer hij is geraakt, gestoken of kramp krijgt, legt hij vanzelf zijn hand op de pijnlijke plaats om die te beschermen, te wrijven, te kneden of te masseren. Klaarblijkelijk realiseerde men zich in China al vroeg dat massage niet alleen hielp om de pijn te verlichten, met andere woorden, dat het effect hiervan niet alleen plaatselijk was. Men merkte dat het stimuleren van bepaalde delen van de huid ook de inwendige organen beïnvloedde. Duizenden jaren van ervaring legden het verband tussen genezende massage, strekkingen en acupunctuurpunten en meridianen.

Via Yin en Acu Yoga leerde ik dat strekkingen van bepaalde delen van het lichaam helpen om de meridianen te stimuleren en hierbij ook gericht het bewustzijn naar deze plaatsen te brengen brengt een verhoging van CHI of levensenergie. Door dit te combineren met druk uit te voeren op bepaalde punten die gespannen zijn, kan er een doorstroming ontstaan.

In een persoonlijke één op één sessie krijg je de houdingen en drukpunten aangereikt die voor jou belangrijk zijn. Daar ga je mee aan de slag, samen met Isabel die je zal bijstaan in een veilige, gezellige en rustige omgeving.

 

Praktisch:

  • Prijs intakegesprek (1h): 40 €
  • Prijs privésessie acuyinyoga: (1,5h): 50 €

Voor wie?

  • Jongeren vanaf 14 jaar
  • Volwassenen
  • Voorgrond van yoga is niet nodig
  • Voor zwangere vrouwen is de sessie meer gericht op relaxatie en ademhaling in combinatie met veilige strekkingen, afhankelijk van wat mogelijk is.
  • Voor mensen met  aandoeningen zoals reuma, fybromialgie, CVS, burnout.

Belangrijk:

  • Raadpleeg steeds jouw behandelende arts bij ernstige aandoeningen.
  • Acuyinyoga is een aanvullende en ondersteunende yoga therapie bij fysieke en emotionele aandoeningen die veroorzaakt zijn door langdurige stress. 

 

Contact formulier