OVERZICHT PUURYOGA BLOGS

Meest recente berichten

Restorative yoga, het tegengif bij (chronische) stress.

In mijn zoektocht naar de oorzaak en ook de genezing van het posttraumatische stress syndroom van mijn jongste zoon, leerde ik zoveel over hoe ons brein werkt bij stress. En welke ernstige fysieke vormen dit kan aannemen. Ik ben jammer genoeg ervaringsdeskundige omdat mijn kind door jarenlange stress, veroorzaakt door angst voor pesters, heel ziek […]

Is het waar ?

Ik had gisteren een gesprek met een dierbare vriendin… er bleef een woordje hangen en ik werd er deze ochtend ook mee wakker. “Eigen-Waarde” Ik werd opnieuw teruggebracht naar één van mijn yoga opleidingen, waar ik op de eerste dag gevraagd werd om deze vraag aan mezelf te stellen en te beantwoorden: “Wat ben ik […]

Omarm alles

“Vrij zijn van gehechtheid”, in de eeuwenoude yoga tekst staat dat beschreven als APARIGRAHA. We kunnen dit zien op vlak van materie, maar ook aan gevoelens kunnen we gehecht zijn. Vreugde, geluk en vrede zijn belangrijke emoties om te voelen. Maar ook boosheid, angst en verdriet zijn minstens even belangrijk. Wanneer we enkel de goede […]

Top 7 yogablogs Ana Heart

Wat voel ik me trots en dankbaar, want de Nederlandse website https://anaheart.nl/ selecteerde mijn blog als één van de beste 7 blogs van Nederland en België. Via deze link kunnen jullie het artikel lezen: https://anaheart.nl/blog/onze-top-7-yoga-blogs/ Schrijven is naast mijn dagelijkse zielstaak als yogadocente een uitlaatklep en vaak ook mijn eigen therapie.  Het doet mijn deugd dat mijn […]