Volle maan yoga & meditatie

0,00

Op 7 mei vierden we vier jaar Puur-Yoga studio, deze bijzondere dag viel samen met een krachtige volle maan en het Boeddha Purnima feest. De dag waar boeddhisten de verlichting van Boeddha vieren.
Een heel bijzondere dag dus. Een dag waarbij ik mijn dankbaarheid naar jullie toe wil tonen. Maar ook hoe trots ik op jullie ben. In deze gratis video leren jullie de maangroet en we starten met heup openers en stretch.
Deze video eindigt met een Volle Maan meditatie met als thema ‘loslaten’ en deze les kan bij elke maanfase uitgeoefend worden.
Categorie:
Sinds mensenheugenis wordt de maan vereerd om haar mysterieuze kracht.
Maar in tegenstelling tot de invloed van de zon, die we met haar licht en warmte duidelijk zien en voelen, is het effect van de maan voor veel mensen minder tastbaar.
Onderschat de kracht van de maan echter niet. Haar grootste en meest zichtbare invloed is die op het tij, namelijk eb en vloed. Als je dan beseft dat wij voor meer dan zeventig procent uit water bestaan, kun je je voorstellen hoe groot de invloed is die ze ook op ons heeft.
De maan laat zich in vier verschillende fasen aan ons zien – nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan – en elke fase geeft een specifieke energie.
In het dagelijks leven kun je van die verschillende krachten gebruik maken.
Zo is het gemakkelijker om een slechte gewoonte af te leren bij afnemende maan, omdat de kracht van loslaten dan het grootst is.
En een nieuwe maan bijvoorbeeld, is hét moment om te zaaien, of dit nu letterlijk is of figuurlijk.
De Maangroet (Chandra Namaskar) eert deze krachten en omvat een aantal posities die de verschillende maanfasen weerspiegelen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Volle maan yoga & meditatie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.