Agaat armband met macramé

11,00 incl. BTW

Agaat is een steen die stabiliseert, aardt en beschermd. Ze bevorderd innerlijke rust en zorgt daarmee voor een aardse nuchtere houding. Maar daar houden de eigenschappen van deze beschermende steen nog lang niet op. Spirituele en geestelijke groei worden bevorderd doordat agaat aanzet tot zelfreflectie. De steen laat je even afstand nemen zodat een en ander objectiever kan worden bekeken.

Uitverkocht

Categorieën: ,

Rationeel en logisch denken, concentratie, analytisch vermogen; enkele positieve eigenschappen voor de drager van agaat. Het mineraal brengt ook bescherming voor het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Agaat is de steen bij uitstek voor zwangere vrouwen, voor zowel moeder als kind. Dit doordat haar beschermende werking op de baarmoeder en haar vermogen tot het stimuleren van de groei. Ook na de zwangerschap stimuleert het mineraal de melkproductie. Het zijn ook deze kenmerken die ervoor zorgen dat het mineraal goed zijn werk doet bij vruchtbaarheidsproblemen. Het werkt helend op aandoeningen van de baarmoeder. Het maakt ook rationeel en minder emotioneel wat de steen geschikt maakt voor hormonale schommelingen tijdens de zwangerschap.

Verder kent de edelsteen een positieve invloed op:
• maag, darminfecties, verstopping en diarree;
• blaas;
• ogen;
• bloedvaten;
• spataderen;
• moerbeien;
• allergische reacties, van huiduitslag tot netelroos.
Ook wordt er beweerd dat mannen die sieraden met agaat dragen, seksueel aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Chakra & sterrenbeeld

De werking op de chakra's is sterk afhankelijk van welke kleur de agaat draagt. De kleur van de agaat correspondeert met de kleur van de chakra.
• boomagaat: eerste chakra (basis) en vierde chakra (hart)
• botswana agaat: eerste chakra en zevende chakra (kruin)
• fire crackle agaat en vuuragaat: eerste chakra en tweede chakra (heiligbeen)

Agaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld tweelingen en schorpioen. Boomagaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld maagd, Botswana agaat aan schorpioen en fire crackle agaat en vuuragaat aan Ram.

Weetje

De naam is ontsprongen aan de Achates (tegenwoordig Drillo), een rivier in het zuiden van Sicilië waar de steen voor het eerst gevonden werd. De steen kreeg zijn tegenwoordig alom bekende naam door de Griekse schrijver en filosoof Theophrastus. Volgens de oude Romeinen kan het dragen van de edelsteen oogproblemen verhelpen en zou het voorkomen dat er bliksem inslaat waar de steen staat.

Ook in de middeleeuwen gaf men veranderende krachten aan de steen mee. Door het dragen van de steen zouden regen en onweer afgewend worden.

De agaat wordt o.a. gevonden in Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

Extra informatie

Gewicht 0.2 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Agaat armband met macramé” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *