Psoas Release

Zaterdag 11 februari 2023 van 9u tot 12u

(een half uur langer omwille van TRE)

De psoas, één van de belangrijkste maar meest verwaarloosde skeletspier van het lichaam. Diep gelegen in de heupen en lage rug, verbonden met ons diafragma en verbonden met ons overlevingsbrein. De psoas is verantwoordelijk voor de manier hoe we staan, beweging en het algemene wel-zijn… De functie en het belang van deze spier reikt veel verder dan enkel anatomie, het zenuwstelsel en het energiesysteem.

Wat komt er aan bod tijdens deze uitgebreide les?

   • Anatomie van de psoas en het verband met trauma
   • Vechten, vluchten en bevriezen
   • Kennismaking met TRE – tension release excercises
   • Ademhalingswerk
   • Somatic Yin Yoga voor de psoas
   • Diepe relaxatie

Prijs: 60,00

Betalen doe je via deze link.

In 2016 leerde ik de psoas kennen via een uitgebreide workshop en sindsdien ben ik gefascineerd door deze zo belangrijke spier. Ik verdiepte me dan ook in deze spier en hoe we deze via yoga kunnen benaderen en ontspannen. Vooral dat laatste is heel belangrijk omdat deze spier in verbinding staat met ons zenuwstelsel en het overlevingsbrein. Deze therapeutische en holistische les zal een verlichtend effect hebben daar ik hierin een kennismaking met Trauma Release Excercise  (TRE) zal meegeven. Dit is ontworpen door Dr. David Berceli die een internationaal expert is op het gebied van trauma. De oefeningen van Berceli wekken trillen/schudden op die ook wel neurogene tremors worden genoemd. Op die manier kan langdurige spanning in het lichaam loskomen. Daarna voelt het lichaam heerlijk ontspannen, zoals na een diepe ontspanning.


Inschrijven doe je via onderstaand formulier of indien je een online account bij Puur-Yoga hebt kan je via onderstaande knop onmiddellijk online boeken.

*alle informatie die u deelt blijft strikt persoonlijk en dient enkel voor uw veiligheid.


Boek onmiddellijk hier: