Namasté

Ik ben Isabel Dobbelaere, 46 jaar, mama van drie bijzondere kinderen  en afkomstig uit het landelijke Maldegem. Puur Yoga is mijn zielscreatie, een plek waar ik iedereen met een open hart verwelkom. Een laagdrempelige yogastudio waar mensen tot rust mogen komen en we de wereld even in zichzelf laten rusten. 

Schaduw en licht, twee aspecten van het leven dat we allebei nodig hebben om te groeien. Het is geen dualiteit, integendeel.

Yoga kwam in mijn leven toen ik vijf jaar na een ernstig verkeersongeval nog steeds met heel veel fysieke pijn leefde. 

Ik leerde dat de pijn het gevolg was van de pijn aan de binnenkant. Yoga opende mijn ogen en ik ging naar binnen. Voelde wat ik moest voelen, ging door veel verdriet, liet los wat mij ziek maakte en groeide verder tot wie ik vandaag ben. 

Zonder de schaduwen had ik niet geweten hoe mooi het licht kan zijn. 

Het was mijn osteopaat die mij in 2007 de raad gaf om te beginnen met meditatie. Ik stelde mij hart open en het leek alsof alles helder werd, het werd op mijn weg gelegd. De juiste personen, boeken, opleidingen kwamen op mijn pad. Ik begon met yoga en in 2009 gaf ik mijn eerste lessen. Het begon kleinschalig in mijn winkel, later in mijn living, daarna heb ik jaren op verplaatsing gewerkt in dansstudio’s, scholen en bedrijven…

Tot in 2016 de mooie studio in Kleit als een geschenk uit de hemel kwam.

Ik ben omwille van de chronische pijn dat ik had begonnen met yoga en dat is ook mijn specialiteit geworden. Mensen met chronische pijnklachten, trauma, burnout, auto-immuunziekten, slaapproblemen, rugproblemen, … te kunnen helpen onderzoeken hoe ze via yoga, ademhaling, meditatie zichzelf kunnen helpen en de pijn te verlichten. 

De oosterse filosofie en geneeskunde zijn hierbij mijn grootste inspiratiebronnen. Ik verdiep me al jaren in de Chinese Vijf Elementen leer en de bijhorende meridianen. Iets wat mijn zo inspireert en dat ik met veel liefde doorgeef via diverse opleidingen en in 2020 ook de eerste teacher training;

 

Geen enkele yogales bij mij is dezelfde. Ik geef ondertussen door mijn ervaring heel intuïtief les en voel snel in wat de groep nodig heeft. Dat zorgt wel eens voor grappige momenten wanneer mensen vragen: “Isabel hoe wist je wat ik nodig had? Deze les was precies voor mij persoonlijk…” Ik kan daar zelf niet altijd een antwoord op geven. Ik voel mij tijdens het geven van yoga heel diep verbonden met iets wat ik benoem als ‘iets hoger’, alsof ik een kanaal of channel ben en voel en doorkrijg wat ik mag geven. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

De mensen die les volgen bij mij weten dat ik een open boek ben, ik onderging de moeilijke yogafilosofie aan de hand van mijn eigen leven. Mijn leven is reeds een 46 jarig durende yogales en dat is tot op vandaag is nog steeds zo. Ik krijg veel uitdagingen op mijn weg, iets wat mijn lieve kinderyogadocente Rosie vaak benoemd als, het blijft een oefening in vertrouwen hebben. Vertrouwen dat alles altijd is zoals het bedoeld is te zijn, want we zijn geworden wat we vandaag moeten zijn. De yogafilosofie leg ik meestal uit aan de hand van voorbeelden uit het huidige, echte leven…

Wil je mijn yogalessen leren kennen? Voel je heel welkom voor de wekelijkse lessen, workshops, reizen en zoveel meer.

Zachte groetjes,

Isabel.