Opleidingen

 Doorgeven van kennis… een belangrijk deel van mijn werk als yoga docente. Het belang om je lichaam goed te kennen, vanuit verschillende ooghoeken.

Paardenbloem

Yoga leert ons holistische naar ons lichaam te kijken. Vergelijk het met het kijken naar een paardebloem. Wanneer je naar een paardenbloem kijkt, wat zie je?

Sommige mensen kijken ernaar en zien de goudkleurige bloem en zie de wonderlijke helende eigenschappen om het lichaam te zuiveren. Het groen van de paardenbloem zitten vol met voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. De wortels, de blaadjes en de stam van de paardenbloem zijn sinds mensenheugenis gebruikt als medicijn en in de voeding.

Vanuit het spirituele perspectief, wordt er geloofd dat de gele blaadjes de zon voorstellen, terwijl de witte pluisjes de maan voorstellen. Wanneer je de witte pluisjes uitblaast wordt dit als de sterren gezien. Anderen zien de paardenbloem als vervelend onkruid en overlast.

Het gaat allemaal om perspectief. De manier hoe iedere persoon naar het lichaam kijkt is eigenlijk bijna hetzelfde als de manier hoe men naar de paardenbloem kijkt. Sommige zien het lichaam afgezonderd van het brein en geven enkel focus aan het brein of de geest. Sommige zien het lichaam vanuit het perspectief van het uiterlijk en gaan niet dieper dan dit.

Velen denken niet verder dan hoe de spieren eruitzien tenzij ze leren over hoe te werken met de spieren. Hier kunnen we denken aan de traditionele Westerse geneeskunde. Maar gaan we naar de duizend jaar oude vormen van genezen zoals bij Ayurveda, TCM, waaruit de yoga en tai chi, chi gong, meditatie zijn geboren dan kijken we op een ruime en holistische manier naar het lichaam.

In de verschillende workshops en opleidingen dat ik geeft, neem ik jullie mee doorheen verschillende eeuwenoude manieren om het lichaam te zien, te voelen en te helen.

3

september

2021

 

Holistische en therapeutische Yin yoga teacher training

Uitgebreide training van 14 maanden van september ’21 tot en met december ’22 (met uitzondering van juli en augustus niet).