Ochtendyoga

Bij Puur-Yoga zijn er drie verschillende ochtendyogasessies en deze gaan altijd van 9h00 tot 10h00 door. 

Dinsdagochtend = ENERGIE-GEVENDE OCHTENDYOGA :

Deze les is de krachtigste les van de drie, vertrekkend vanuit zachtheid met een yin yoga houding om van daaruit krachtiger – meer YANG gericht – te werken naar een goede doorbloeding van de spieren toe. In deze les zit vaak een Hatha Flow verwerkt.

Stijl: Hatha, Yin Yang, Backmitra

Woensdag: “zachte ochtendyoga”

Deze les is heel zacht om de dag te starten. We gebruiken yin – en restoratieve yogahoudingen, ontspannende ademhalingsoefeningen een heel zachte yogaflow om met zachtheid het lichaam te laten ontwaken.

Stijl: Restoratief, Yin, Qi gong, zachte hathaflow, Backmitra

Vrijdag: “hormoonyoga ochtendyoga” – enkel voor vrouwen.

Op vrijdagochtend leggen we meer de focus op het endocriene hormoonsysteem van de vrouw. Het hormonale systeem is bij veel vrouwen uit balans door stress en vermoeidheid. Vervroegde menopauze, menstruatieklachten, schildklier -en bijnierproblemen, slaapmoeilijkheden, migraine, vruchtbaarheidsproblemen… en nog veel meer klachten zijn hiervan het gevolg. Relaxatie en zelfreflexie (meditatie) is een heel belangrijk hulpmiddel bij deze klachten. Tijdens deze les wordt hatha yoga gebruikt in combinatie van energiegeleide ademhalingsoefeningen waar de oorsprong in de Chinese geneeskunde ligt.

Stijl: Hatha, YIN, hathaflow, Lu Jong yoga

Voordelen van ochtendyoga:

Na een nacht slapen is het lichaam wat stijver en soms ook pijnlijk. In de ochtendlessen geef ik dan ook extra aandacht aan het zacht stretchen van het lichaam.

Ook pranayama of ademhalingsoefeningen zijn bijzonder heilzaam in de ochtend omdat je de longen volledig reinigt en afvalstoffen verwijdert.

Dat komt dan de weerstand weer ten goede.

En naar het einde van een ochtendles toe stimuleren we de “prana” of levensenergie die door het lichaam stroomt om de dag krachtig en positief tegemoet te gaan.

Ochtendyoga kan door iedereen beoefent worden.

ochtendyoga website