NAMASTE

Welkom op de website van Puur-Yoga.

Ik ben Isabel Dobbelaere, 43 jaar en afkomstig uit het landelijke Maldegem.

In de eerste instantie ben ik een gehuwde mama van drie schatten van kinderen, Emily, Valérie en Jarno en achter de schermen word ik onvoorwaardelijk gesteund door mijn lieve man Martin en mijn kinderen. 

Yoga is naast mijn gezinsleven mijn grootste passie en dit sinds 2007.

Een ernstig auto-ongeval in november 2002 veranderde mijn leven en mijn lichaam. 

Mijn lichaam veranderde snel doordat beweging bijna niet meer mogelijk was. Ik had continue pijn. De reguliere geneeskunde kon mij enkel helpen met pijnstillers, ontstekingsremmers, injecties, revalidatie en kinesitherapie, waardoor ik uiteindelijk door de pijn in de “zetel” van de psycholoog terecht kwam. Ik werd een chronisch pijnpatiënt.

Dat moment was een wake-up call want ik was helemaal niet depressief, ik had pijn en ik wou iets aan die pijn doen zonder pillen of operatie.

Ik kwam via mijn kinesist in contact met een osteopaat die me in één uur duidelijk maakte dat de jarenlange pijn niet enkel fysiek maar ook energetisch was.  Ik ontdekte de holistische manier van behandeling. Een wereld ging voor mij open en omdat ik me openstelde gebeurden er magische dingen. De ene deur na de andere ging open.

De belangrijkste deur dat voor mij openging was de deur waarin ik binnen stapte in de wereld van Yoga.

Na één les wist ik het, dit was wat mijn lichaam nodig had en al heel snel werd het een gezonde verslaving.

Ik besloot om alle pillen en kinebehandelingen stop te zetten en de weg van yoga te volgen.

Ik was hongerig naar kennis en ik begon yoga te studeren, leerde heel veel leraars kennen, waaronder de belangrijkste Wilfried Ingels die me in het begin van de reis heeft begeleidt om les te kunnen geven.

Daarna bleef ik opleidingen en workshops volgen en vanaf 2010 begon ik zelf les te geven.

Wat begon met één uurtje per week bij mij thuis is nu uitgegroeid tot een mooi aanbod van 13 lessen per week in mijn eigen Puur-Yoga studio in Maldegem-Kleit.

Ik blijf me verder specialiseren in Yoga en andere verschillende Oosterse bewegingsvormen en zo bied ik een waaier van verschillende lessen aan, aangepast aan het moment van de dag en de focus van de les. (zie overzicht lessen).

Omwille van mijn eigen fysieke beperking van mijn nek, zal je bij Puur-Yoga geen acrobatische yogahoudingen aanleren. De lessen worden zacht opgebouwd en vanuit de zachte hathayoga houdingen zal kracht ontstaan. 

“Een houding moet aangepast worden aan het lichaam en het lichaam niet aan de houding.”

Zachtheid is het centrale thema bij Puur-Yoga. 

Zachte groetjes,

Isabel