Lezing Ayurvedische dokter Ravindra

lezing Dr. Ravindra
Het Sanskriet woord AYURVEDA betekent  ‘ kennis van het leven’.
AYUR betekent LEVEN en VEDA betekent WETENSCHAP of KENNIS.

Wie is Dr.Ravindra ? 
Dr. Ravindra is een Indische arts die na zijn traditionele medische opleiding verder studeerde tot Ayurvedische arts. Hij is het hoofd van een groot Ayurvedisch centrum in India en reist hij de wereld af om de Ayurveda nog meer bekendheid in het westen te geven.

http://ayurvedawellnessyoga.com/

Ik ben heel trots dat deze wijze man een gans weekend in de yogastudio aanwezig zal zijn om een lezing en persoonlijke consultaties te geven.
Wanneer: vrijdagavond 3 mei
Hoe laat: 19u30 tot 21u00
Thema: Ayurvedische kijk op chronische pijn (wordt in het Engels gegeven maar er zal vertaling zijn indien nodig)
Prijs: 15,00 euro
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei kan u bij Dr. Ravindra terecht voor een persoonlijke consultatie. Voor meer informatie vult u eveneens het inschrijvingsformulier in.

Wat is Ayurveda?
Yoga en Ayurveda liggen heel dicht bij elkaar. Zoals mijn yogacollega’s van ‘Happy with Yoga” mooi formuleren: Dat is gezondheid in balans. (lees hier even hun blog: https://www.happywithyoga.com/yoga/yoga-en-ayurveda-gezondheid-balans/)
Ayurveda komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich gedurende de eeuwen verspreid over Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, China, Rusland en Japan. Ayurveda is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst van de wereld. Volgens schattingen is Ayurveda zo’n 5000 jaar oud.
In de westerse cultuur zoals de onze in België kunnen wij veel voordeel hebben van de Ayurvedische geneeskunde. Deze geneeskunde is erop gericht om balans te brengen in lichaam, geest en ziel.
In Ayurveda wordt op een holistische manier naar een persoon en het ziektebeeld gekeken. De dokter kijkt naar de leef- en eetgewoonten, de emotionele, mentale en spirituele toestand, genetische invloeden en andere externe omgevingsinvloeden van de persoon in relatie tot diens constitutie.
Erkend door de WHO
De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds enige tijd door de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation, WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde (zie: WHO Traditional Medicine Stragegy 2002-2005.