Yin yoga

Tweewekelijkse les op maandag- en dinsdagavond, van 20u15 tot 21u45.

Yin yoga werkt therapeutisch, is meditatief en geschikt voor mensen die graag een rustige en stille yogasessie willen ervaren.

Deze stijl richt zich op het ontspannen van de spieren om zo de Yin delen van het lichaam, zoals bindweefsel, gewrichten en botten te bereiken. Het is een verstillende yogavorm en daarom ook heel rustgevend, alle houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel te bereiken. Yin yoga stimuleert hierdoor ook de organen, de meridianen en de doorstroming van Chi (levensenergie) en brengt daarom verlichting bij o.a. chronische pijn, stress en vermoeidheid.

De houdingen worden aangenomen, er wordt gevoeld en de houding wordt aangepast aan het lichaam. Dan komen we tot stilte gedurende 3 à 6 minuten. Een rustige ademhaling helpt hier om heel ontspannen te worden in de houding.

Tip: Heb je het snel koud? Neem een extra deken mee om onder en boven je te leggen. Doe een warm paar sokken aan want door de stimulatie van het bindweefsel en het vocht die vrijkomt kan het lichaam extra afkoelen

 

Contact