Yoga op maat

Wat betekent dit nu eigenlijk? Bij Puur-Yoga is er een aanbod van verschillende yogalessen telkens met een andere focus.

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes, net zoals we niet allemaal hetzelfde medicijn nemen als we ziek zijn, hebben we ook andere behoeftes in onze yogabeleving.

slow flow hatha

yoga

 

Een rustig begin van de week

Vergeet maandagochtendstress en begin de week met rustige meditatieve functionele yin/yang yoga. We plaatsen een intentie voor het begin van de week, doen een combinatie van liggende en staande yogahoudingen (asana), bouwen op naar balans om te eindigen in diepere ontspanning. 

helende relaxatie

yoga

 

Opladen

Sinds 2013 geef ik relaxerende yogales voor mensen met chronische (pijn)klachten zoals fibromyalgie, CVS, reuma, migraine, burnout… De ervaring leerde mij dat het grootste deel van deze mensen een voorgeschiedenis hebben van chronische stress. Heb je last van deze klachten en heb je vooral tijd nodig om dichtbij jezelf te zijn, dan zal een helende relaxatie yogasessie bijzonder zijn.

yin

 yoga

 

Therapeutisch & meditatief

Yin Yoga richt zich op het ontspannen van de spieren om zo de Yin delen van het lichaam, zoals bindweefsel, gewrichten en botten te bereiken. Yin Yoga is een verstillende yogavorm en daarom ook heel rustgevend, alle houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel of fascie te kunnen bereiken. Heel geschikt voor mensen die graag een rustige en stille yogasessie willen ervaren.

 

Functionele hatha 

yoga

 

De moeder van de westerse yoga

Hatha yoga is de basis van alle yogastijlen dat er bestaan en daarom ook de meest bekende yogavorm waarmee ik creatief omspring. Hatha yoga is spierversterkend en werkt in op de doorbloeding van alle weefsels, organen en klieren. Geschikt voor mensen die graag een iets actievere yogales willen ervaren. Lees meer…

 

Qi Gong

 met Katty Hubbrecht

Het beheersen en werken met QI (levensenergie)

Op woensdagochtend kan je bij  Katty Hubbrecht terecht voor Qi Gong lessen. Qigong is een zeer oude Chinese ademhalings-, ontspannings- en bewegingsleer die de basis vormt voor de oosterse gevechtskunsten en meditatie technieken.Qigong is één van de therapievormen van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG), ook aangeduid met TCM (Traditional Chinese Medicine). 

 

reset

yoga

 

Hormonaal in evenwicht voor zowel vrouwen als mannen

De mens is een complex organisme en is continu in verandering. In ons lichaam vinden vele processen plaats die worden beïnvloed door externe factoren (voeding, beweging, stress, slapen…). Om gezond te blijven reguleert het lichaam deze processen onder invloed van onder andere hormonen. De naam hormoon is en afkorting van het Griekse woord ´hormao´, dat ‘in beweging zetten´ betekent. Dit is dan ook precies wat hormonen doen: ze zijn kleine chemische boodschappers in ons lichaam en werken als communicatie tussen de cellen in ons lichaam. (Lees verder door op meer informatie te klikken)

Yin Yang

yoga

 

Alle voordelen van dynamische en passieve yoga

Deze les is op donderagavond, we naderen dan het einde van de week. We starten met dynamische yoga om de vastgehouden spanningen los te laten en uit ons hoofd te komen. In het tweede deel landen we op de mat met yin yoga houdingen die langer aangehouden worden. In deze lessen zullen chakra’s, meridianen – de energiesystemen van het lichaam vaak aan bod komen. 

Therapeutische

yoga

 

Helen

Vanuit mijn eigen ervaring als chronisch pijnpatiënt ontdekte ik in 2007 de heilzame effecten die zachte en therapeutische yoga op mijn klachten hadden en nog steeds hebben. Op donderdagochtend kan je op een veilige manier een therapeutische yoga volgen voor chronische pijnklachten van rug, nek en schouders. 

Kinder

yoga

 

Op een speelse manier komen we in contact met de wondere wereld van yoga.

 Via ademhalingsoefeningen, yoga-houdingen, visualisatie-en meditatietechnieken, coöperatief spel, massage en creatieve activiteiten komen we in contact met onszelf en worden we bewust van wat in ons leeft en wat er in de wereld rondom ons gebeurt…
Via yoga kan meer evenwicht en balans gecreëerd worden tussen lichaam en geest, tussen onze innerlijke leefwereld en de wereld buiten ons, tussen spanning en ontspanning,…