Yoga op maat

Wat betekent dit nu eigenlijk? Bij Puur-Yoga is er een aanbod van verschillende yogalessen telkens met een andere focus.

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes, net zoals we niet allemaal hetzelfde medicijn nemen als we ziek zijn, hebben we ook andere behoeftes in onze yogabeleving.

slow flow hatha

yoga

 

Gelijkaardig aan de vinyasa flow maar rustiger en waar er ook ruimte is voor statische houdingen die afgewisselt worden met de actie van de flow. 

vinyasa flow

yoga

 

Vinyasa betekent beweging tussen houdingen. Ha-tha betekente zon en maan, Flow – bewegen in evenwicht.

Als ik een flow les geef, is het mijn doel om in de beweging de stilte te vinden, en in de stilte de stroom te voelen. Vloeiend, stromend van de ene houdingen naar de andere.

helende relaxatie

yoga

 

Relax and renew

Sinds 2013 geef ik relaxerende yogales voor mensen met chronische (pijn)klachten zoals fibromyalgie, CVS, reuma, migraine, burnout… De ervaring leerde mij dat het grootste deel van deze mensen een voorgeschiedenis hebben van chronische stress. Heb je last van deze klachten en heb je vooral tijd nodig om dichtbij jezelf te zijn, dan zal een helende relaxatie yogasessie bijzonder zijn.

yin

 yoga

 

Therapeutisch & meditatief

Yin Yoga richt zich op het ontspannen van de spieren om zo de Yin delen van het lichaam, zoals bindweefsel, gewrichten en botten te bereiken. Yin Yoga is een verstillende yogavorm en daarom ook heel rustgevend, alle houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel of fascie te kunnen bereiken. Heel geschikt voor mensen die graag een rustige en stille yogasessie willen ervaren.

 

Functionele hatha 

yoga

 

De moeder van de westerse yoga

Hatha yoga is de basis van alle yogastijlen dat er bestaan en daarom ook de meest bekende yogavorm waarmee ik creatief omspring. Hatha yoga is spierversterkend en werkt in op de doorbloeding van alle weefsels, organen en klieren. Geschikt voor mensen die graag een iets actievere yogales willen ervaren. Lees meer…

 

Yin Yang

yoga

 

Alle voordelen van dynamische en passieve yoga

Balans, alles in het leven draait om balans. We starten met zachte yin yoga houdingen om het lichaam op te warmen via stretch en wisselen af naar een dynamische vorm om de prana in het lichaam krachtiger te doen stromen. 

Therapeutische

yoga

 

Helen

Vanuit mijn eigen ervaring als chronisch pijnpatiënt ontdekte ik in 2007 de heilzame effecten die zachte en therapeutische yoga op mijn klachten hadden en nog steeds hebben. Op donderdagochtend kan je op een veilige manier een therapeutische yoga volgen voor chronische pijnklachten van rug, nek en schouders. 

Kinder

yoga

 

Op een speelse manier komen we in contact met de wondere wereld van yoga.

 Via ademhalingsoefeningen, yoga-houdingen, visualisatie-en meditatietechnieken, coöperatief spel, massage en creatieve activiteiten komen we in contact met onszelf en worden we bewust van wat in ons leeft en wat er in de wereld rondom ons gebeurt…
Via yoga kan meer evenwicht en balans gecreëerd worden tussen lichaam en geest, tussen onze innerlijke leefwereld en de wereld buiten ons, tussen spanning en ontspanning,…