Yogastijlen

Yoga op maat

Wat betekent dit nu eigenlijk?

Bij Puur-Yoga is er een aanbod van verschillende yogalessen telkens met een andere focus.

Iedereen is anders en heeft andere behoeftes, net zoals we niet allemaal hetzelfde medicijn nemen als we ziek zijn, hebben we ook andere behoeftes in onze yogabeleving.


Energie gevende ochtendyoga / Vinyasa soft flow

Deze lessen liggen qua stijl dichtbij elkaar.

Bij een energie gevende ochtendyoga komen ook andere vormen aanbod om de energie van het lichaam naar omhoog te brengen.

Vinyasa wil zeggen: ‘je lichaam op een bepaalde manier plaatsen tussen de in -en de uitademing. De houdingen volgen elkaar sneller op en zo creëer je een yogaflow die ook behoorlijk intens kan zijn. Er zit ook een herhalend patroon in. Als ik een flow les geef, is het mijn doel om in de beweging de stilte te vinden, en in de stilte de stroom te voelen. Vloeiend, stromend van de ene houdingen naar de andere.


Relaxatie – Somatic Yoga

Sinds 2013 geef ik relaxerende yogales voor mensen met chronische (pijn)klachten zoals fibromyalgie, CVS, reuma, migraine, burnout… De ervaring leerde mij dat het grootste deel van deze mensen een voorgeschiedenis hebben van chronische stress. Heb je last van deze klachten en heb je vooral tijd nodig om dichtbij jezelf te zijn, dan zal een helende relaxatie yogasessie bijzonder zijn.

In de zomer van 2022 voeg in bij de relaxatie yoga ook Somatic yoga toe die via herhalende en heel rustige trage bewegingen het neuromusculair systeem terug in balans brengt een een meerwaarde is om op chronische pijnklachten te werken.


Yin Yoga – therapeutisch en meditatief

Yin Yoga richt zich op het ontspannen van de spieren om zo de Yin delen van het lichaam, zoals bindweefsel, gewrichten en botten te bereiken. Yin Yoga is een verstillende yogavorm en daarom ook heel rustgevend, alle houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel of fascie te kunnen bereiken. Heel geschikt voor mensen die graag een rustige en stille yogasessie willen ervaren.


Functionele hatha yoga

De moeder van de westerse yoga, hatha yoga is de basis van alle yogastijlen dat er bestaan en daarom ook de meest bekende yogavorm waarmee ik creatief omspring. Hatha yoga is spierversterkend en werkt in op de doorbloeding van alle weefsels, organen en klieren. Geschikt voor mensen die graag een iets actievere yogales willen ervaren.


Therapeutische yoga

Vanuit mijn eigen ervaring als chronisch pijnpatiënt ontdekte ik in 2007 de heilzame effecten die zachte en therapeutische yoga op mijn klachten hadden en nog steeds hebben. Op donderdagochtend kan je op een veilige manier een therapeutische yoga volgen voor chronische pijnklachten van rug, nek en schouders.