Puur-Yoga lessen in Brugge en Maldegem

Mijn persoonlijke yogareis begon in 2007 en resulteerde in het ontdekken van verschillende yogavormen. Vijftien jaar en duizenden uren yoga later gaf ik aan al deze vormen mijn persoonlijke toets en dit is wat ik “ZACHTE YOGA” noem. Een benadering die de nadruk legt op toegankelijkheid zonder de essentie van de yogabeoefening uit het oog te verliezen. Het is mijn missie om yoga voor iedereen begrijpelijk en haalbaar te maken, en zo de weldadige voordelen van deze eeuwenoude discipline toegankelijk te maken voor mensen die op een rustige, meditatieve en zachte manier yoga willen beoefenen.

Voel je héél welkom.

Isabel x


Lessenrooster 2023 – 2024

dag

locatie

ochtend

namiddag

avond

Maandag Brugge* 9u-10u30

Zachte ochtendyoga

19u30

Yin Yoga

Dinsdag Brugge* 10u

privé yoga

14u en 16u30

privé yoga

Woensdag Maldegem Sy-Dansstudio 09u30 – 11u

Therapeutische ochtendyoga

20u15 – 21u45

Afwisselend

tweewekelijks Yin en Hatha yoga

Donderdag Ademruimte

Brugge*

9u – 10u30

Therapeutische ochtendyoga

14u en 16u30

privé yoga

Vrijdag Brugge* 9u – 10u30

Yin Yoga meridianen

14u – 16u

Helende restorative yoga

*De lessen in Brugge starten op woensdag 17 januari 2024.

Locaties:

   • Puur-Yoga studio, Populierendreef 29, 8310 Assebroek – Brugge (maximaal 6 personen per groep)
   • Sy-Dansstudio, Jonge Jansdreef 5B, 9990 Maldegem – Kleit (maximaal 22 personen per groep)
   •  Ademruimte Brugge, Populierendreef 4, 8310 Assebroek – Brugge (tot 10 personen per groep)

Tijden: 

Een yogales duurt tussen 1,5 tot 2 uur.

      • In Maldegem starten de lessen om 9u30 en om 20u15.
      • In Brugge starten de lessen om 9u00, 14u00 of 19u30.

Yogales boeken:

Het is heel belangrijk om de les online te boeken of via onderstaand formulier een les aan te vragen.

Voor online afspraken heb je een login en wachtwoord nodig, deze kan je aanvragen door een mailtje te sturen naar info@puuryoga.com.

Alle informatie over online boeken vindt je hier.

Prijzen:

   • Helende yogales op vrijdagnamiddag (2u): 25,00 €
   • Privé yogalessen: 55,00 € (1 persoon), 75,00 (2 personen), 95,00€ (3-5 personen)

*De lessen in de praktijk van Ademruimte Brugge, gaan pas van start bij inschrijving van minimum vijf personen.

* Oude beurtenkaarten zijn enkel geldig voor de lessen op woensdag in Maldegem.


Zachte yoga is de yogastijl die ik in mijn vijftien jaar lesgeven heb ontwikkeld, gebaseerd op diverse rustige, meditatieve en therapeutische yogavormen. De specifieke yogavormen waarop dit is gebaseerd, worden hieronder genoemd.

YIN YOGA:


Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zijn wortels heeft in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en zich richt op het stimuleren van de energiestromen, bekend als meridianen, in het lichaam. In TCM worden meridianen beschouwd als de kanalen waarlangs vitale levensenergie (Qi) stroomt. Yin yoga legt de nadruk op langdurige, diepe stretchoefeningen die gericht zijn op specifieke meridianen om blokkades te deblokkeren en de energiestroom te herstellen. Het helpt bij het verbeteren van de algehele balans en vitaliteit, evenals het bevorderen van ontspanning en innerlijke rust.

THERAPEUTISCHE YOGA


Deze vorm van yoga kan helpen bij het verminderen van fysieke pijn, het verbeteren van de flexibiliteit, het verminderen van stress en het bevorderen van een algemeen gevoel van rust en balans in het lichaam en de geest.

HATHA YOGA


Hatha yoga is een traditionele vorm van yoga die zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest door middel van fysieke houdingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. Het is een zachtere en meer toegankelijke vorm van yoga, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

SOMATIC YOGA


Somatic Yoga, ontwikkeld door Thomas Hanna, is een holistische benadering van yoga die zich richt op het herstellen van het bewustzijn van lichaamsbeweging en houding. Deze praktijk combineert zachte, langzame bewegingen en bewuste ademhaling om vastzittende spierspanningen en chronische pijn te verminderen. Het is een effectieve manier om te leren luisteren naar het lichaam en om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen. Ik gebruik het vaak in combinatie met yin, therapeutische en restorative yoga.

HELENDE YOGA


Is restorative yoga en dit is een zachte en therapeutische vorm van yoga die zich richt op diepe ontspanning en herstel. In deze praktijk worden lichaamshoudingen ondersteund met behulp van props zoals kussens, dekens en blokken, waardoor het lichaam volledig kan ontspannen en spanning kan loslaten. Het doel is om het zenuwstelsel te kalmeren, stress te verminderen en het lichaam de kans te geven te genezen. Helende yogais bijzonder effectief voor mensen die herstellen van letsel, ziekte of stress, en het biedt een rustige en helende ervaring voor lichaam en geest. Deze lessen duren telkens twee uur en is maximum in een groepje van 4 personen of via ene persoonlijke yoga. Deze yoga kan ook prenataal, tijdens en na de zwangerschap uitgevoerd worden.


Vraag via onderstaand formulier een gratis proefles of login voor online afspraken aan.