Lees -en meditatie groep Brugge

 


Lees -en meditatie groep Brugge

“Verdiep jezelf in inspirerende boeken over yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Ontdek betekenisvolle verbindingen in gesprekken en meditatiesessies met gelijkgestemde zielen.”


In mijn boekenkast heb ik een schat aan boeken over yoga, meditatie, bewustwording, zelfhulp en ontwikkeling. Deze boeken zijn meer dan slechts woorden op papier; ze zijn deel geworden van mijn reis naar innerlijke transformatie.

Misschien herken je het gevoel van het markeren van passages die resoneren, het stellen van vragen en het delen van inzichten met jezelf. Stel je nu voor dat je deze ontdekkingsreis kunt delen met gelijkgestemde zielen, een community die dezelfde passie deelt voor groei, bewustwording en het doorgronden van de diepere lagen van het leven.

Ik nodig je uit om deel te nemen aan het oprichten van een lees- en meditatiegroep, een ruimte waar we samen boeken verkennen die de ziel raken, discussiëren over de betekenissen die we ontdekken, en deze inzichten integreren in verhelderende meditatiesessies.

Samen creëren we een plek waar boeken tot leven komen, waar gesprekken diep gaan en waar meditatie ons verbindt op een niveau dat voorbij woorden gaat. Doe mee en laten we samen een ruimte van betekenisvolle verbinding bouwen.

Praktische informatie en agenda


Deze groep krijgt een maandelijks vast moment, namelijk elke laatste zaterdagochtend van de maand en kan hier reeds geboekt worden.

Maximaal 9 deelnemers kunnen zich aanmelden voor deze groep.

De eerste sessie op 27 januari 2024 is GRATIS en is een kennismaking. Daarna kost een sessie 22 euro en wordt op voorhand betaald.


De groep start stipt om 8u30 en we eindigen om 11u30, zie hieronder het verloop van de ochtend:

   1. Verwelkoming en introductie: We beginnen de voormiddag met een warm welkom aan de deelnemers. Er is de mogelijkheid om een kopje kruidenthee te drinken.
   2. Meditatie: We starten de ochtend met een geleide meditatie om rustig aan te komen.e Dit kan variëren van zitmeditatie tot ademhalingsoefeningen of zelfs een wandelmeditatie, afhankelijk van de voorkeur van de groep en het weer (ingeval we willen wandelen).
   3. Leessessie: Na de meditatie beginnen we aan de leessessie. Tijdens het lezen kunnen  aantekeningen gemaakt worden of passages markeren die resoneren of iets raken.
   4. Discussie: Na het lezen volgt een groepsdiscussie. We delen onze gedachten, gevoelens en inzichten over wat we hebben gelezen. Dit kan leiden tot diepere reflecties en gesprekken over de toepassing van de gelezen tekst in het dagelijks leven.
   5. Theepauze: Halverwege de voormiddag is er een korte theepauze en er is steeds vers biologisch fruit voorzien.
   6. Stiltemeditatie: Na de discussie volgt een stiltemeditatie om de reflecties te verdiepen en de rust te behouden.
   7. Afsluiting: We sluiten de voormiddag af met een korte afsluitende meditatie of een moment van dankbaarheid.

De sessies kunnen los gevolgd worden.

Data 2024

januari tot en met juni

augustus tot en met september

27/01/2024 31/08/2024
24/02/2024 28/09/2024
30/03/2024 26/10/2024
27/04/2024 30/11/2024
25/05/2024 21/12/2024 (uitzonderlijk 3de week)
29/06/2024

Inschrijven doe je online of via onderstaand inschrijvingsformulier: