LEEF

 

LEEF

Namasté,

We hebben “blue monday” overleeft, en we zijn begonnen aan de “30 dagen zonder klagen”, iets wat ik een heel mooi initiatief vind, in het bijzonder voor de vele mensen die positivisme heel moeilijk vinden. Ik hoop dat deze mensen dan ook echt iets leren uit dat “niet klagen”.

Maar ik geloof dat we sowieso gelukkiger zouden zijn en ik spreek uit ervaring, als we meer zouden LEVEN !

Waar heb je altijd al over gedroomd wat je graag zou willen doen?

Waar verlangt jouw ziel naar?

Wat heb je nodig om je heel te laten voelen?

Wat is hetgene wat je zou willen doen zonder dat je door iets of iemand gepusht wordt?

Wat zijn JOUW dromen en verlangens?

En dat hoeven niet altijd levensgrote veranderingen zijn.

Soms kan het helpen om kleine dingen te veranderen in je leven waardoor je al meer vreugde en vervulling kan voelen.

Maak de reis waar je al gans je leven van droomt… heb je de centen niet? Dan kun je beginnen met een plan te maken, een moodboard van de plek waar je naartoe wil gaan, mediteer over deze plaats, kijk documentaires op youtube, breng je energie dichter bij deze plaats. En kijk waar je zou kunnen op besparen in je leven, misschien eens geen dagelijkse krant, een beetje soberder en eenvoudiger leven kan al heel veel geld uitsparen, … En leg elke maand datgene wat je uitspaart aan de kant, zo kom je steeds wat dichter bij je doel.

GEEF EEN DROOM NOOIT OP OMWILLE VAN DE TIJD EN DE MOEITE DAT HET KOST, WANT DOOR DE TIJD DAT JE ERIN STEEKT OM JE DROOM TE VERWEZENLIJK PASSEERT DE TIJD HEEL SNEL… DE WEG NAAR IETS IS VAAK NOG MOOIER DAN DE BESTEMMING ZELF.

Wanneer je je eenzaam voelt en ongelukkig, blijf niet in die cocon zitten en zoek een hobby of volg een leuke workshop of opleiding en leer nieuwe mensen kennen. Ik deed reeds verschillende retreats en zo leerde ik vaak prachtige mensen kennen. Weet dat je altijd diegene ontmoet die je moet ontmoeten, maar door thuis achter je computer of tv te zitten kom je deze mensen niet tegen…

Wees vreugde, omarm jezelf en het leven en strooi vrede en liefde uit…

Hoe vaak nodig je eens iemand uit bij je thuis voor een gezellige namiddag of avond? We doen het steeds minder. Dat zijn de momenten die we onthouden… we onthouden niet hoe vaak we op facebook hebben gezeten, we onthouden niet de vele uren dat we voor de tv zitten, soms weten we niet meer wat we vorige week gedaan hebben… Keer het om, doe eens gek en nodig mensen uit bij je thuis en maak het gezellig.

Wees creatief, wat is jouw talent… en wat doe je ermee? Ga naar een hobbywinkel, koop dat schildersdoek, verf en penselen en ga aan de slag. Of misschien wil je graag potten bakken (iets wat ik ook zeker nog zal leren) en zoek een cursus op in je buurt en doe het ! Creëeren is het mooiste wat er is…

Probeer eens een nieuwe sport uit, de dag van vandaag zijn er zoveel mogelijkheden.

Maar ook… speel eens terug met je kinderen, doe eens gek, laat het kind in jezelf eens vrij en geniet van het bos, ga eens zwemmen in een golvenbad en ga van de glijbanen in het zwembad (deed ik onlangs met mijn zoon en ik heb me zo geamuseerd!), doe je (rol)schaatsen en durf ! Dit geeft allemaal zoveel energie.

En eenmaal je deze dingen toelaat in je leven, dan komt er VREUGDE, je hebt terug veel om over te vertellen, de energie zal stromen, je zult je positiever voelen (en veel minder of niet meer klagen over kleine onbelangrijke dingen) en er komen dan opnieuw positieve dingen naar je toe. Want wat je denkt en voelt, trek je ook terug aan.

Verandering gebeurt bij jezelf, wacht niet tot iemand anders het voor jou doet.

Wat ons allemaal verbindt en wat voor iedereen gelijk is hier op aarde is dat we niet weten hoeveel tijd ons gegeven is.

LEEF JE LEVEN NU !!!

Lichtvolle groetjes

Isabel x

2 antwoorden op “LEEF”

  1. Ik kreeg een ingeving dat ik deze avond deze blog “moest” (in de positieve zin ;-)) lezen, grappig als ik over het pottenbakken lees, want dat deeltje vreugde heb ik onlangs voor mezelf gecreëerd, een aanrader, ook voor onhandigen! Artikeltje dat ik zou willen opslaan om mezelf af en toe aan te herinneren, want je context veranderd voortdurend, alsook je interpretatie van deze zinnen, telkens wel verrijkend #levenswijsheden

  2. hmm, wordt er vrolijk van, omdat het ook zo simpel is : mooi geschreven en positief artikel !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: