Laat je niet misleiden

Het leven reorganiseert zich vanzelf als we trouw zijn aan onszelf.

 

Zo kan alles op zijn plaats vallen.

Op de 364ste dag van 2021 kreeg ik de ingeving om een kaart te trekken over dit jaar en wat het gebracht heeft.
De kaart heeft als boodschap, MISLEIDING.
 
Ik ben er even gaan bij zitten en gaan invoelen met de vraag: ‘Wat doet dat woord met mij?’
Gek genoeg heb ik me de afgelopen jaar, vooral het eerste deel van 2021, af en toe laten misleiden.
En begrijp mij niet verkeerd, ik wijs niemand de vinger. Ik liet mij misleiden omdat ik vaak vanuit oude stukken op mensen en situaties gereageerd heb. En zo kwamen niet altijd de juiste verbindingen tot stand.
Toen ik deze ochtend de kaart trok, voelde ik het ook als iets waar ik heel veel uit leerde. En dat deze boodschap misschien ook voor jullie (die dit lezen) kan resoneren als een herkenning.
Hopelijk heb je afgelopen jaar (jaren) oude situaties kunnen afronden, aanvaarden en een plaats geven in je hart.
Misschien liggen er nu voor jou de komende tijd nieuwe uitdagingen, verbindingen, vriendschappen… op je weg.
Indien je nu heel duidelijk wéét wat jouw weg is, … kijk niet om, en ga vol vertrouwen verder in de wetenschap dat er een ‘goddelijke’ timing is voor alles wat voor jou bedoeld is.
En dat laatste is belangrijk: ‘Wat voor jou bedoeld is’.
Hier kan de misleiding om de hoek kijken. Dat was ook mijn ervaring in het begin van dit jaar.
Soms ben je zo enthousiast over iets, dat de mogelijkheid bestaat dat je voorbij je buikgevoel beslissingen gaat nemen, een lerares benoemde het in februari als ‘zelfverloochening’. BAM die kwam toen hard binnen. 
Na een tijdje wordt het duidelijk dat het toch niet dát was of ben je teleurgesteld in iets of iemand.
Dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar wat er in jou nog niet geheeld is, welke zere plek er geraakt werd waardoor je niet handelde volgens je hoogste goed.
Misleiding zit hem meestal in: het negeren van oude trauma’s, pijn, verdriet, boosheid, angst… die nog om aandacht vragen. (been there, done that)
Je trekt dan vanuit dat stuk datgene aan en krijg je de uitnodiging om dieper te gaan voelen. Om nog een laagje ervan af te pellen, dieper helingswerk te gaan doen… Om van daaruit voorbij de misleiding te handelen om verbindingen aan te gaan met wat niet bij jou hoort.
Wees dus extra zorgzaam en oplettend dat de mensen die zich met jou willen verbinden, op gelijk welk vlak van je leven, jouw waarden, jouw waarheid, en jouw puurheid eren en respecteren.
Een goede raad dat ik in 2008 van mijn mentor kreeg: “Alles wat niet stroomt, hoort niet op jouw weg. Negeer nooit je buikgevoel, dat is jouw innerlijke leiding dat je beschermt”.
Ik heb deze innerlijke leiding te vaak genegeerd in mijn leven en door meditatie en yoga te doen en echt stil te worden kon ik dieper in dat wéten komen. Dat innerlijke weten dat mij de misleidingen in mijn leven echt toonde. Daarna moest ik ook handelen, want het komt niet vanzelf naar je toe. Dat is hard werken,moeilijke beslissingen nemen, knopen doorhakken, en diep gaan voelen wat jou gelukkig maakt. Zoals hierboven geschreven, oude en vaak steeds herhalende situaties afronden.
Zo kon ik mezelf beschermen tegen verbindingen die voor mij niet goed en niet respectvol waren en waar de bedoelingen niet zuiver waren. 
Vandaag zeg ik dankjewel aan de misleidingen van 2021 en de vele jaren ervoor want ik denk dat ik het eindelijk begrepen heb.
Zachte groet,
Isabel x

 

 

Geef een reactie