Dinsdagnamiddag: kracht en balans yoga

dinsdagnamiddag yoga
(bron foto: Manduka)

Wekelijkse les op dinsdagnamiddag van 14u00 tot 15u30


Geloof het of niet, ons evenwicht neemt al af vanaf de leeftijd van 35 jaar!
Kwalitatief onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen de gezondheid van hun evenwicht niet als een “bruikbaar” onderdeel van hun algemene gezondheid zien (Grover.S, Johnson.S, Atkin.R and McGinley.C).
Echter, een sterke “kern” zal op een oudere leeftijd, of op welke leeftijd dan ook, enorm helpen, omdat het ons helpt om niet om te vallen wanneer we staan of bewegen.
In de traditionele hatha yoga hebben balanshoudingen een heel belangrijke rol, samen met het opbouwen van kracht in alle spieren maar bovenal heel veel aandacht naar de enkels en de nek.
Ons evenwicht is afhankelijk is van interacties tussen onze hersenen en andere lichaamsonderdelen, zoals onze ogen en benen. Een sterke “kern” en dus een stabiel evenwicht is onmisbaar.
Stabiele en sterke enkels zijn essentieel.
Goed onze nek kunnen bewegen lijkt iets onbelangrijks en vanzelfsprekends, maar wanneer we hier even over nadenken is het eigenlijk heel logisch. Wanneer we onze nek niet soepel kunnen bewegen, kunnen we ook niet echt zien waar we onze voeten neerzetten bij het lopen.
Daarnaast train je ook je focus. Op het moment dat je je aandacht niet goed bij de oefening hebt, zal je merken dat je uit de houding valt.
Balansoefeningen helpen je daarnaast om je bewust te worden van het hele lichaam. Ieder lichaamsdeel moet meedoen om in balans te blijven en niet uit de houding te vallen. Balansoefeningen zijn dus een goede training voor de bewustwording van je lichaam en je proprioceptie (waar je lichaam zich in tijd en ruimte bevindt).
Deze yogales is bedoeld voor iedereen die meer kracht en stabiliteit wil opbouwen in het lichaam.  Ik zie het vooral als een heel verjongende en vitaliserende yogasessie.

Geschikt voor elk niveau
Stijl: traditionele hatha yoga waarbij we ook gebruik maken van de BACKMITRA

#balansyoga #yogadinsdagnamiddag #yogamaldegem