KLEUTER, KINDER – EN TIENERYOGA

kinder en tieneryoga .png

Kinderen en jongeren de dag van vandaag krijgen ook te maken met stress. Meer en meer zien we dat yoga en meditatie voor kinderen binnen de scholen aandacht krijgt.

Ook topneuroloog en schrijver van het “No nonsense meditatieboek” Steven Laureys pleit ervoor dat kinderen op jonge leeftijd deze tools zouden meekrijgen.

Klik op de volgende link als je wat meer wil lezen over kinderyoga https://puuryoga.com/waarom-yoga-voor-kinderen/

Ik begon mijn yogawerk met kinderyoga en gaf 9 jaar les aan kinderen. Ik gaf in 2018 met veel liefde de fakkel door aan Nele en Mandy en binnenkort ook aan Sandy.

Deze drie mooie en superlieve yogini’s en docenten, geven met heel veel liefde hun passie voor yoga door aan de kinderen.

Bij hen kan je terecht voor :

  • Peuter -en kleuteryoga (vanaf het peuterklasje tot en met 1ste leerjaar)

  • Kinderyoga (vanaf 2de tot en met 6de leerjaar)

  • Tieneryoga (vanaf het 1ste tot en met 6de middelbaar)

  • (Groot)ouder-kind yoga (vanaf de 1ste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar)

Voor vragen en inschrijvingen neem je rechtstreeks contact via de contactgegevens die u hieronder kan terugvinden.

Mandy, Nele en Sandy stellen zichzelf aan u voor: 

Mandy Claeys presentatie .png

“Yoga was iets dat me al vanaf mijn late tienerjaren intrigeerde. Toch heeft het tot mijn 24 ste geduurd vooraleer ik er ook echt mee startte. Al snel liet yoga me niet meer los. Ik voelde hoe het me dichter bracht bij mezelf en hoe het me steeds meer vertrouwen gaf in mijn eigen lichaam. Het hielp me anders kijken naar mezelf en naar de wereld rondom me. Als gepassioneerde kleuterjuf wou ik deze ‘wijsheid’ graag meegeven aan de kleuters. Het begon met korte oefeningen in de klas. Al snel merkte ik dat de kleuters enorm veel haalden uit de yoga. Ze vroegen er steeds vaker zelf om. Daarom besloot ik om mij te verdiepen en volgde een online kinderyogacursus bij Cosmic Kids. Daarna begon ik ook lessen buiten mijn eigen klas te geven aan kleuters en ook aan kinderen tussen 6 en 12 jaar. De eerste stappen zijn gezet en mijn ervaring kan alleen nog maar groeien met en dankzij de kinderen aan wie ik les mag geven. Het is voor mij ook belangrijk dat ik zelf kan blijven leren en ik ben dan ook van plan om in de toekomst meer opleidingen te volgen om zo verder te evolueren als (kinder)yogadocent. In 2019 rondde ik een 200hr yogateachertraining bij Joachim Meire af. Ik ben zo dankbaar dat ik de gift van yoga kan delen met de kleinsten onder ons. Dat ik een zaadje mag planten waaruit sterke planten vol vertrouwen kunnen groeien. Elk met hun eigenheid en de innerlijke kracht om de zonnestralen op te zoeken.”

Groetjes

Mandy


nele van de kerckhove .png

Ik ben Nele, mama van twee fantastische kadees: Daan en Jona.Samen met Jürgen en zijn twee zonen vormen wij ons nieuw samengesteld gezin. Ik heb als opvoedster gedurende 10 jaar met hart en ziel met volwassenen met een verstandelijke beperking gewerkt en heb door hen écht leren kijken, voelen, anders communiceren, … én heb heel veel over mezelf geleerd. Toen ik begin de 20 was, kwam ik in contact met yoga en creatief werk. Mede dankzij een paar pittige hobbels op mijn levenspad, ben ik een stuk dichter bij mezelf gekomen en kwamen het creatieve werk en yoga opnieuw op de voorgrond. Daarbij kwam ook het verlangen om met kinderen te werken steeds dichterbij. De opleiding kinderyoga bij Amba-Amba was een bron van inspiratie en is nu de kapstok waar ik mijn interesses en creatief ei in kwijt kan. Een fantastische ervaring! Mijn kinderen zijn mijn testteam dat me helpt om stevig met mijn yoga-voeten op de grond te staan en me uitdaagt om verder te groeien en dicht bij mezelf te blijven. Balans is waar het voor mij om draait en net daar is het dat yoga volgens mij ook voor kinderen een meerwaarde kan bieden. Soepelheid, lichaamsbewustzijn, geloven in jezelf, kracht, samenwerken, ont-moeten, speelsheid, creativiteit, evenwicht, rust, … de mogelijkheden van kinderyoga zijn, net zoals de mogelijkheden van kinderen, onbeperkt en dat spreekt me zo aan! Ik hoop mijn enthousiasme hiervoor te kunnen overbrengen op de kinderen waarmee ik samen op weg zal mogen gaan! Ik kijk er naar uit!

Zonne-groetjes

Nele


Sandy De Cuyper presentatie .png

Ik ben Sandy, getrouwd met Peter en mama van Jade en Jannes. Ik ben psycholoog en cliënt-centered psychotherapeut van opleiding en werk binnen VCLB Meetjesland als psycholoog/psychotherapeut met kleuters, kinderen en jongeren en hun ouders. Hier word ik geconfronteerd met moeilijkheden op emotioneel, gedragsmatig en schools vlak maar ook met gezinsmoeilijkheden.
Om zelf mijn rust te kunnen vinden en om te kunnen herbronnen vanuit de drukte van werk en gezin,
ging ik op zoek naar een hobby. Het leven leidde me tot bij Isabel en Puur Yoga waar ik startte met yoga een zevental jaar geleden. Sinds de eerste yoga-ervaring werd yoga een passie en niet zomaar
een hobby. Sindsdien volg ik wekelijks yogales , Hatha yoga en Yin yoga. Ik volgde daarnaast ook workshops rond Yin Yoga, restoratieve yoga,… Meer en meer kon ik ervaren wat yoga kan brengen als meerwaarde : de innerlijke rust , het vinden van je ware zelf en intuïtie, het lichaamsbewust
worden. Deze ervaringen brachten me tot mijn droom: zelf yogadocente worden en anderen de fijne ervaring van yoga laten voelen.
Relaxatie, mindfulness en ademhalingsoefeningen gebruik ik regelmatig in begeleidingen bij kinderen en jongeren en zijn vaak de basis van emotieregulatietrainingen. Sedert 2019 volg ik opleiding bij El
Sole als yogadocente kind- , tiener- en ouder-kindyoga. De opleiding geeft me gigantisch veel ideeën en inspiratie, maar ook gewoon veel goesting om effectief aan de slag te gaan.
Als je ziet hoe we worstelen met de dagdagelijkse stress en eisen die op ons af komen en de druk die we ervaren, dan hoop ik dat ik jongeren en kinderen en hun ouders kan helpen stil te worden in de drukte om ons heen en hen verbondenheid met hun hart kan laten voelen. Inzicht in wie je bent, keuzes maken vanuit je hart en in contact komen met je eigen lichaam zijn enkele van de vele
mogelijkheden die yoga biedt en waar ik sterk in geloof. Elke persoon heeft zijn eigen krachten en mogelijkheden en yoga laat je deze vaak verder ontdekken en benutten…

Groetjes,

Sandy

De lessen (groot)ouder – kindyoga gaan door op :

  • zaterdag 28/9 : leeftijd 1ste tot en met 3de kleuterklas
  • zaterdag 23/11 : leeftijd 1ste tot en met 3de leerjaar
  • zaterdag 21/12 : leeftijd 4de tot en met 6de leerjaar.

Prijs is 15 euro per (groot)ouder – kind.