KINDERYOGA

puur kinderyoga avontuur

Mijn persoonlijk kinderyoga-avontuur begon in 2009 bij Rosie Govaerts. Rosie had haar opleiding bij Helen Purperhart gevolgd in Nederland en was één van de eerste kinderyogadocenten in Vlaanderen en heeft heel wat pionierswerk verricht wat kinderyoga betreft.

Ik voelde mij bij Rosie op de juiste plaats en ik heb bij haar mijn goesting om yogadocent te worden ontdekt, iets waar ik haar eeuwig dankbaar voor ben.

Ondertussen geef ik bijna 7 jaar kinderyogalessen, in mijn studio en ook in diverse scholen. En keer op keer krijg ik de bevestiging dat yoga voor kinderen helpt om hen sterker te maken, met stress en angsten leert om te gaan.  Daarnaast helpt het hen in hun fysieke en geestelijke ontwikkeling. Dankzij de speelse ademhalingsoefeningen die de kinderen ook aanleren, vergroten ze hun fysieke weerstand.

Het leuke van kinderyoga is dat kinderen creatief gestimuleerd worden en ze ook even het gevoel hebben dat ze niet moeten presteren, wat ze op school of bij andere activiteiten wel moeten doen.

Kinderyoga kan eigenlijk niet vergeleken worden met een uurtje voetbal, tekenles, ballet of zwemmen… het is een ondersteuning in hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling en helpt juist beter om te gaan bij alles waar prestatie wordt verwacht.

Vanaf september is het aanbod kinderyoga groter bij Puur-Yoga en komen er nog twee lieve yogini’s bij, namelijk Nele en Mandy.  KLIK op de foto’s en dan stellen deze lieve dames zich met hun eigen woorden graag aan jullie voor.

Ik ben alvast heel dankbaar dat ze mijn kinderyoga komen versterken met elk hun eigen unieke visie op kinderyoga.

Praktisch:

  • Er zijn telkens lessenreeksen van 5 opeenvolgende lessen met uitzondering van de schoolvakantie.
  • De prijs per reeks is 45,00 euro en wordt bij de eerste yogales betaald. (dat kan cash of via de app Payconiq in de studio)
  • De kinderen worden wekelijks verwacht, zo worden ze gewoon aan hun wekelijkse uurtje yoga.
  • Alle materiaal voor kinderyoga ligt in de yogastudio.
  • Soms vinden kinderen het fijn om een knuffel mee te brengen.
  • Geef een klein flesje water mee, geen frisdrank of fruitsap omdat het krampjes kan geven tijdens yoga. (veel yogahoudingen werken in op de spijsvertering)
  • Er wordt niet gegeten in de yogastudio.

Data herfst-kinderyoga:

Mandy: woensdag 14h30 – 15h30 : 18/10 – 25/10 – 8/11 – 15/11 – 22/11 (peuters en kleuters: 3 – 5 jaar) – volzet

Nele: woensdag 16h00 – 17h00 :8/11 – 15/11 – 22/11 – 29/11 -6/12 (1ste – 3de leerjaar) – er zijn nog enkele plaatsen

Isabel: donderdag 17h00 – 18h00  8/11 – 15-11 – 22/11 – 29/11 – 6/12 (3de tot en met 6de leerjaar)

Wens je jouw kind in te schrijven voor kinderyoga ? Vul onderstaand formulier in:

puur kinderyoga avontuur