Ik vertrouw…

healing

Namasté,

Heling wil niet zeggen dat de schade er nooit geweest is, het betekent dat je het niet langer toelaat dat de schade jouw leven bepaald.

Ik vind dit een prachtige quote.

Mij wordt wel eens “verweten” dat ik te vergevingsgezind ben maar eigenlijk vind ik dat een compliment. Want kunnen vergeven is een kracht en weinig mensen kunnen het.

Schade wordt vaak veroorzaakt door andere mensen, ik denk dan aan een echtscheiding, een ruzie, misbruik, bedrog,… en dat zijn bijzonder pijnlijke dingen. Ik heb ook pijnlijke ervaringen in mijn leven gekend.

En ik leerde dat boos zijn meer pijn doet dan vergeving schenken.

Het moment dat ik kon vergeven kwam er ook een lichter en ruimer gevoel in mij vrij. Ik liet de “schade” die er was niet meer toe mijn leven te beheersen.

In mijn verdere ontwikkeling en met de wijze raad van mijn mentor leerde ik nog iets veel belangrijker… en dat is VERTROUWEN hebben.

Ik leerde vertrouwen door de bewustwording dat elke ervaring, elke persoon die ik ontmoette, elke pijn die ik had, elk verdriet, elke pijn… mij gevormd heeft naar wie ik vandaag ben.

Yoga en meditatie beoefenen heeft me hierbij ook geholpen. Omdat ik door stilte maar ook door de fysieke kracht dat ik door de yoga beoefening kreeg, sterker werd en inzicht kreeg. Inzicht kreeg in wat belangrijk was. Wou ik ongelukkig zijn? Natuurlijk niet, maar zolang ik alles bleef herhalen, elke gedachte over wat allemaal gebeurt was bleef toelaten, dan bleef ik ook al die verdrietige en negatieve gevoelens toe en dan bleef ik ze voeden. Want wat je aandacht geeft dat groeit.

Dus draaide ik het om en besloot ik om mijn geluk niet meer te laten afhangen van het verleden en van wat andere mensen hadden gedaan. Maar ik koos bewust voor mezelf en ik koos voor VERTROUWEN…

Omdat het niet altijd eenvoudig is heb ik in deze blog een gratis ingesproken meditatie toegevoegd om te oefenen om het gevoel van vertrouwen te vergroten.

Mijn inspiratie voor deze meditatie haalde ik bij de Amerikaanse meditatieleraar Davidji( www.davidji.com).

Ik heb één van zijn meditaties vertaald en eigen woorden aan toegevoegd.

Luister mee en geniet van de innerlijke rust dat deze meditatie geeft. (mijn excuses voor de lichte ruis op de achtergrond).

Zachte groetjes

Isabel x

#vertrouwen #ontspanning #davidji #meditatie #ingesprokenmeditatie #loslaten #vergeven

 

3 antwoorden op “Ik vertrouw…”

  1. Net wat ik nodig heb in deze moeilijke tijden waarbij ik het vertrouwen wat kwijt ben…
    Dank je wel Isabel voor de begeleide meditatie!

  2. Dag Isabel, na de derde keer heb ik het helemaal gehoord 🙂 was gewoon zalig.
    Bedankt om jou ingesproken meditatie <3 xx

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: