Homepage

Welkom,

Ik ben Isabel Dobbelaere en bezielster van Puur-Yoga en stel me hier graag kort aan jou voor.

Ik begon in 2009 yogales te geven en zo ontstond er doorheen de jaren en de ontelbare uren les en opleidingen, een unieke yogastijl die ik Puur-Yoga noem of af en toe al lachend: ‘Isabel doet haar goesting yoga’… omdat ik hoofdzakelijk intuïtief les geef zoals ik mijn groepen aanvoel in het moment.

Elke yogales is puur en eigen aan wie ik ben, mijn waarden, mijn levenslessen en hoe ik in de wereld wil leven als mens tussen de mensen.

Fabeltjes

Om yoga te doen hoef je niet lenig te zijn, je hoeft niet het perfecte lichaam te hebben en je hoeft niet spiritueel te zijn. Dit zijn fabeltjes die doorheen de vele jaren en ook door sociale media een eigen leven zijn gaan leiden.

Stoppen

Yoga is voor mij stoppen, even uit de drukte van het leven stappen en helemaal aankomen bij jezelf,  je lichaam, je adem en wie je bent in dat moment.

Authentiek

Yoga betekent voor mij vooral authentiek zijn en me tonen zoals ik ben, met mijn goede en ook minder goede momenten. Ik put uit mijn levenservaringen om de yogafilosofie te leren toepassen in ons huidige leven.

Verbinding

Puur-Yoga is doorheen de jaren een mooie community geworden van gelijkgestemde mensen die graag samenkomen op de yogamat en vanuit een collectieve energie verbinding vinden, met zichzelf en elkaar. Want verbinding is uiteindelijk de betekenis van het woord yoga.

Elk einde draagt een nieuw begin

Eind 2023 heb ik een belangrijke beslissing genomen om mijn yogastudio te sluiten en op een andere vernieuwende manier mijn passie voor yoga te blijven doorgeven. Lees meer… 


Puur-Yoga is laagdrempelig, mijn lessen worden opgedeeld in Yin en Yang lessen:

Alle lessen hebben functionele yoga als basis.

Deze lessen gaan door op maandag -en woensdagavond. (Zie lessenrooster)

Yin lessen zijn zachtere, rustige en verstillende yogalessen die 80 % yin yoga zijn en aangevuld worden met: 

     • Somatic Yoga
     • Restorative Yoga
     • Aromatic Yoga
     • Therapeutische Yoga

Yang yogalessen zijn iets krachtiger van vorm maar nog steeds voor iedereen toegankelijk. Een Yang les is 80 % Hatha yoga en wordt aangevuld met:

     • Therapeutische Yoga
     • Meridiaan -en Chakrayoga
     • Slow Hatha flow
     • Aromatic yoga

Daarnaast geef ik verschillende workshops en opleidingen.

In de loop van 2023 zal ik gepersonaliseerde yoga therapie aanbieden waarbij we één op één werken. Meer informatie volgt later.


Mijn opleidingen en achtergrond:


Hoe mijn yogareis begon lees je hier: https://puuryoga.com/overpuuryoga/

Ik ben sinds 2009 officieel yogadocent en ik heb minstens 4000 uren leservaring en volgde tientallen opleidingen in binnen en buitenland. Daarom mag ik mezelf nu senior yogateacher noemen en mensen opleiden om zelf les te geven.

Brigitte Longueville en de afgelopen jaar overleden Anat Geiger zijn mijn grootste voorbeelden en ik had het geluk bij beiden mijn eerste teachertrainingen te volgen.

Bij Anoshe Overington volgde en volg ik nog regelmatig opleidingen rond Yin Yoga, het meridiaansysteem, de vijf elementen en fascia.

Ik ben een gecertificeerd BackMitra trainer en ondertussen ook teacher in andere yogascholen voor Backmitra zelf.

Ik  volgde opleidingen en workshops bij Daan Timmers , Max Strom, Sanjeev Bhanot, Helen Noakes, Marcel Van der Vis Heil, Gita Schuit, Martijn Hoogstra, Jan Bommerez, Rita Van Parys, Rosie Govaerts, Johan De Backer

Online Yoga (alliance) teacher trainingen: 

 

Ik blijf me ondertussen verder verdiepen in hoe yoga kan helpen bij trauma, chronische pijn en burnout. Ik voel mij dan ook nog steeds de eeuwige yogaleerling en sta graag tussen mijn leerlingen om met veel passie en overgave mijn kennis door te geven.


Wil je weten wat Puur-Yoga voor jouw lichaam en geest kan betekenen en wil je een gratis proefles ontvangen?

Vul ons contactformulier in en voel je heel welkom om een les te proberen.

Zachte groet,

Isabel