Herfst herbronningsdag met bosbad, yoga en Jin Shin Jyutsu

Herfst herbronningsdag op zondag 20-11-2022

met bosbad, yin yoga en Jin Shin Jyutsu

 


Herbronnen om terug in verbinding te komen met jouw oerkracht, jouw levensenergie, prana, chi…

De oerkracht is een scheppende, bewegende en helende kracht die door ons lichaam stroomt. De kracht die je in beweging doet komen, die je actie laat ondernemen, die jou een gezond en vitaal gevoel geeft, de kracht waardoor je beter in contact komt met jouw flow.

Het levensritme zou gelijk moeten staan met het ritme van de natuur, maar onze Westerse levensstijl laat dat niet toe. Alle dagen zijn hetzelfde, is het nu lente, zomer, herfst of winter… we eten en leven altijd hetzelfde en we raken uit balans waardoor onze oerkracht niet meer voluit kan stromen. Gevolg is dat we minder energie voelen, sneller ziek worden en allerlei vage klachten ontwikkelen.

Griet Dewitte (praktijk Stromende Kracht) en ikzelf, Isabel, hebben besloten om onze kennis en passie voor Oosterse geneeskunde en filosofie samen te brengen tijdens vijf herbronningsdagen die we per seizoen laten doorgaan. We nodigen jou daarom ook graag uit om met een open hart en mind deel te nemen aan de eerste herbronningsdag met als thema Herfst-Metaal element. Lees hieronder mee en voel je meer dan welkom om je in te schrijven via onderstaand formulier.


Programma:

    • 9u00: bosbaden in het Drongenhoed Ursel
    • 12u30: middagpauze en lunch
    • 13u30: yin yoga metaalelement + diepe relaxatie van 30 minuten
    • 15u30: theepauze
    • 15u45: jin shin jyutsu (introductie om het bij jezelf toe te passen)
    • 16u15: meditatieve visualisatie
    • 16u30: afsluiting

Prijs: 120,00 euro

Overschrijven naar

Isabel Dobbelaere

BE29 9730 9988 3964

Met mededeling: herbronningsdag zondag 20 november ’23


Bosbaden of shinrin yoku

Het bos nodigt je uit om vanuit een diep respect in contact te komen met de bomen, met de indringende geur van de aarde, de intieme bosgeluiden, met de wind die je gezicht streelt, met de zon die het licht tovert… Als je lang genoeg je ogen sluit ervaar je een gans andere boswereld, je kan het zelfs proeven op je tong. Zodoende zal je lichaam helemaal ontspannen en je brein de verlichting geven die het nodig heeft.
Via verschillende meditatieve uitnodigingen gaan we verder op pad en laten we het bos helemaal binnen in ons komen.
We sluiten het bosbad af met een theeritueel zodat je het bos ook fysiek in je kunt opnemen en de tijd hebt om te reflecteren. Je komt in een gehele ontspanning waardoor jouw energie weer volop kan stromen. Het bos
brengt je een herbronning op zowel fysiek, geestelijk als zielsniveau! De effecten blijven nog een hele tijd nawerken.
Bosbaden heeft niet noodzakelijk betrekking op lange afstanden, maar duurt minstens 2,5 uur.
We nodigen je uit om met een open geest het bos in te gaan…LOSLATENDE  YIN YOGA VOOR HET METAAL ELEMENT

Het bosbad van de ochtend zal reeds een diepe invloed gehad hebben op de longen en dus ook de ademhaling. De yin yoga die Isabel zal geven zal hier verder en dieper op ingaan door op de meridianen van Long en Dikke Darm te werken die verbonden zijn met het element metaal. (TCM*).

De Long en de Dikke Darm spelen een belangrijke rol bij de overgang van een oude naar een nieuwe fase. Verstoring in dit proces geeft problemen van deze twee organen en hun bijbehorend gebied. Daar gaat Isabel tijdens de Yin Yogales van twee uur dieper op in.

Een goed functionerend metaal element dat ons zuivert en daarmee ruimte geeft aan nieuwe energie. Om je goed te voelen in de herfst moet je jezelf eerst leeg maken voordat je je open kunt stellen voor nieuwe, zuivere energie, de Prana of Chi. Dit is wat de longen ook doen. De uitademing zorgt ervoor dat onze longen leeg zijn, zodat de leegte zich weer kan vullen bij de inademing.


Jin Shin Jyutsu

Na de theepauze zal Griet een inleiding geven om zelf technieken uit Jin Shin Jyutsu aan te leren om de levensenergie te doen stromen. Jin Shin Jyutsu is een eenvoudige én krachtige holistische methode. Door deze holistische aanpak wordt er zowel op geestelijk, verstandelijk, emotioneel en lichamelijk gebied resultaat behaald.
Alles heeft te maken met energie. Blokkades in de energiedoorstroming veroorzaken talloze klachten en ziektes. Energie op de juiste wijze ondersteunen brengt harmonie in het lichaam.
Herfst is de ideale periode om ons lichaam aan het werk te zetten. Belastende bagage loslaten is de boodschap…

We sluiten de herbronningsdag af met een meditatieve visualisatie.
Isabel Dobbelaere (Puur-Yoga)
Griet Dewitte (Stromende Kracht)

*TCM: Tradition Chinese Medicine. Isabel heeft zich de afgelopen 8 jaar verdiept in de wetenschap van de meridianen en vijf elementen en de invloed dat yoga kan hebben om de energiedoorstroming in de energiebanen te verhogen.