Glastonbury – Equinox retraite

Lente equinox retraite in Glastonbury, Avalon…

zaterdag 18 maart tot vrijdag 24 maart

Glastonbury

Glastonbury ligt in de prachtige landelijke streek van Somerset, in Zuid-West Engeland. Het is een plaats waar ik in maart 2018, samen met mijn vriendin Marion Naert mijn hart verloor . Een reis die voor mij nog steeds symbool staat als de start van een periode van diepe transformatie.

In het boek ‘Op weg naar Avalon’ beschrijft Jean Shinoda Bolen precies hoe die  periode voor mijn was:

Het was een heel moeilijke periode van overgang en ontgoocheling, en toch ook vol onverwachte rijkdom. In het alleen zijn vond ik geborgenheid en troost en bezat ik de innerlijke overtuiging dat ik het pad van de ziel volgde, al kon ik niet overzien waar het me heen voerde.

Toen mijn vriend en zielsbroer Jan Moeyaert in 2018 een oproep deed om met vier andere vrouwen naar Glastonbury te gaan heb ik geen seconde getwijfeld. Het ‘eiland’ intrigeerde me al heel lang omdat ik een sterk gevoel had dat ik daar een ‘geschiedenis’ had. Het bleek dan ook echt de reis te zijn die de sluiers van mijn leven dunner maakte en ik de helderde blik kreeg op wie ik was, wie ik wou zijn en hoe ik wou leven. De reis bracht me ook samen met Marion Naert, iemand met wie ik vandaag een innige vriendschap en zusterschap beleef.

Sinds die eerste reis naar Avalon – want zo benoem ik het graag – waren de afgelopen jaren dan misschien ook wel de rijkste jaren van mijn leven. Rijk in de zin van levenslessen, groeiprocessen, bewustwording.

RETRAITE

Marion en ik zijn ondertussen reeds enkele keren terug gekeerd naar Glastonbury en na twee jaar uitstel reizen we in september terug naar ons geliefde ‘Avalon’.

We reizen op zaterdagochtend  18 maart richting Glastonbury met een busje en nodigen we zeven vrouwen uit om mee te gaan. Gedurende vijf dagen vormen we een cirkel van negen vrouwen. We vertrekken daar op vrijdag 24 maart.

We willen de reis aanbieden zoals wij deze zelf in maart 2018 hebben ervaren. Een reis waar we iedere deelneemster de uitnodiging geven om naar binnen te gaan. 100% zichzelf te kunnen zijn in de veiligheid en gedragenheid van de groep en de magie van een plek die ook wel de hartchakra van de wereld genoemd wordt.

Tijdens deze vijf dagen gaan we op ontdekking via meditatie, rituelen, zang, wandelingen (ook met locale mensen van Glastonbury), yoga, qi gong, krachtplaatsen bezoeken, … In het ontdekken laten we ons ook steeds begeleiden vanuit het moment en wat zich toont in dat moment.

Dat wil zeggen dat er geen strakke planning zal zijn, wat misschien een uitdaging zal zijn voor de mensen die graag controle hebben over de dingen. We nodigen uit tot overgave, tot het diepere voelen, … bij alles wat zich aandient. Glastonbury en de ganse streek staat bekend voor de vele synchroniciteiten die zich tonen.

Avalon

Wie de roman de Nevelen van Avalon gelezen heeft is Glastonbury de plaats waar men door de nevelen overstak naar Avalon, het laatst overgebleven rijk van de Godin waar vrouwen priesteressen, genezeressen en zieneressen waren. Glastonbury is in werkelijkheid een klein stadje in Somerset, in het westelijke deel van Engeland. Het is gebouwd rondom een anderhalve hectare rechthoek waarop nog steeds enkele imposante restanten staan van de abdij van Glastonbury, eens de meest indrukwekkende kerk van Engeland.

Het opmerkelijkste aspect van de stad is de ongewone heuvel met een toren erbovenop, net buiten de plaats. Dit is de Tor van Glastonbury. Vanuit de verte gezien rijst de Tor scherp boven de velden omhoog uit een groepje heuvels, waardoor het geheel wat op een eiland lijkt en de geschiedenis wijst uit dat het land ooit onder water heeft gestaan.Glastonbury is een centrum van Keltische, Arthuriaanse, christelijke en esoterische legenden en geschiedenissen.

LOCATIE

We logeren in een gerenoveerde cottage in het landelijke Langdon op een halfuurtje van Glastonbury. Het is een prachtige woning met grote ruime slaapkamers, een ruime keuken, een gezellige woonkamer en ruimte waar we onze activiteiten laten doorgaan. Het huis is omringd door het uitgestrekte landschap. We huren het huis in zijn geheel waar we vijf dagen zullen vullen met verbindende activiteiten en afgewisseld met momenten van rust en verstilling om de batterijen volledig op te laden en helemaal bij onszelf te komen.

PRAKTISCH

Vertrek België op zaterdag 18 maart 2023

Vertrek Engeland op vrijdag 24 maart 2023

Prijs:

    • 1250,00 €
    • Bij inschrijving betaal je 250,00 om je plaats te verzekeren.
    • Overschrijven doe je op rekening nummer:
    • ARGENTA – Isabel Dobbelaere
    • BE29 9730 9988 3964
    • Het volledige bedrag dient betaald te worden voor 1 maart 2023.

Inbegrepen:

    • vervoer
    • treinticket Eurotunnel
    • verblijf
    • ontbijt en avondmaal
    • activiteiten

Belangrijk:

 

Inschrijven doe je door onderstaand formulier in te vullen:

 

 

Marion en ik kijken ernaar uit om jullie een once-in-a-lifetime-experience te geven. Wacht niet lang om te beslissen want de plaatsen zijn beperkt!

Zachte groetjes

Isabel & Marion