Dinsdag energie gevende ochtendyoga

ochtendyoga 2

Bron foto (Manduka)

Wekelijkse les van 9u00 tot 10u30


Voordelen van ochtendyoga:
Na een nacht slapen is het lichaam stijver en soms ook pijnlijk. Het bindweefsel verhard door het langere liggen maar ook hormonale processen en het natuurlijke verouderingsproces spelen hierbij een belangrijke rol.
Wanneer je een zittend beroep hebt, zul je deze klachten ’s ochtends nog meer ervaren.
Tijdens een energie gevende ochtendyoga beginnen we altijd met pranayama ook ademhalingsbewustzijn genoemd, om de prana (levensenergie) te doen stromen. Dit komt ook de weerstand ten goede en maakt onze longen sterken.
Daarna beginnen we zacht te stretchen, met of zonder yogaprops*
Na de zachte oefeningen bouwen we kracht op door asana’s (yogahoudingen) uit te voeren die de doorbloeding in de spieren, de gewrichten, organen en endocriene klieren verhoogd. Hierdoor maken we het lichaam echt wakker.
We sluiten zoals elke yogales af met een diepere relaxatie, in yoga noemen we dat Savasana en dan nog 5 minuten stille (zittende) meditatie om de dag met veel kracht en energie te kunnen starten.
Deze les is geschikt voor mensen die al wat langer yoga beoefenen en graag wat meer krachtige asana’s willen doen. Maar iedereen is welkom om het te proberen. (er is altijd een gratis proefles)
Stijl: hatha yoga, backmitra, therapeutisch

#ochtendyoga
*Yogaprops: in de yogalessen maken we gebruik van blokken, riemen, bolsters, backmitra om de houdingen zo goed mogelijk uit te voeren. Yogaprops zijn afkomstig uit de leer van B.K.S. Iyengar.