De reis wat leven is.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Zelfvernieuwende reis
Ieder van ons is op zijn of haar unieke reis doorheen dit leven.
We kunnen door dezelfde ervaringen gaan, als gezin, vrienden, partners, collega’s… maar die momenten, die ervaringen zullen door iedereen op een andere manier ervaren worden.
Terwijl we elkaars wegen doorkruisen, is de sleutel eerst lief te hebben, vooraleer we kunnen begrijpen.
Op onze levensreis zijn heel veel wegen. En op die wegen leren we veel mensen kennen die ons op zoveel manieren zullen verrassen.
Er zullen wegen en mensen zijn die ons inspireren, helen, voeden, liefhebben… maar er zullen evenveel wegen en mensen zijn die ons pijn en verdriet doen, ons boos maken of het slechtste in ons naar boven halen.
Denk aan het verhaal van de twee wolven in elke mens?
Op een avond vertelde een oude Cherokee-indiaan aan zijn kleinzoon over de strijd die zich binnenin mensen afspeelt.
Hij zei: “Mijn zoon, de strijd gaat tussen twee ‘wolven’ binnen ieder van ons. De ene heet Kwaad. Het is woede, afgunst, jaloersheid, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugen, valse trots, superioriteit en ego. De andere heet Goed. Het is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, trouw, medeleven, grootmoedigheid, waarheid, compassie en geloof.”
De kleinzoon dacht er even over na en vroeg dan aan zijn grootvader: “Welke wolf wint?” De oude Cherokee antwoordde eenvoudig: “Diegene die jij voedt.”
Wat als elke persoon dat je tegenkomt een leraar is die jou een spiegel voorhoudt? En dat je in die spiegel de twee wolven in je hart kunt zien?
Wanneer er geen spanning in ons leven zou zijn, dan zouden we ook niet groeien.
Kijk naar de natuur… doorheen de evolutie zijn het de conflicten die eilanden, werelddelen en gebergten deden ontstaan en hoe supernova’s nieuwe werelden deden geboren worden.
Tijdens de reis naar Engeland ontmoette ik prachtige mensen, met elk hun unieke verhaal. Verhalen die gelijkaardig waren en ook weer anders. We spiegelden elkaar zoveel.
De ruwe natuur in Cornwall met gigantische stenen waarvan niemand begrijpt hoe ze daar ooit zo gekomen zijn, laat ons zien hoe de natuur  ‘leeft’ en groeit en evolueert.
We kwamen ginder onze wolven tegen maar gingen niet in verzet maar keken ernaar en luisterden, met een open hart, gevuld met liefde.
Met een lach en een traan.
Tijdens deze week, waar 18 mensen, die elkaar voorheen nauwelijks of niet kenden, is een nieuwe familie ontstaan.
Een familie van zielsgenoten die deze reis samen moesten ondernemen. We waren op het juiste moment, op de juiste plaats met de juiste gebeurtenissen.
Er waren geen verkeerde wegen, alles was juist en de reis ontvouwde zich om ons het volgende te doen herinneren:

Als het leven jouw hart breekt, dan is het de liefde dat de barsten kan helen.

Namasté,
Isabel x

IMG_1361

Heb je interesse om samen met ons op pad te gaan… in september en november organiseren we twee yoga – meditatie – en mantra weekends in Orval. Maar klik even door naar onze websites en activiteiten.
Het is de bedoeling om in de toekomst deze reis naar Engeland te herhalen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

2 antwoorden op “De reis wat leven is.”

  1. Dag Mieke, geen probleem maar ik vind jou niet terug in mijn volgers? Is het ondertussen al gelukt om af te melden? Groetjes Isabel

  2. Hoi, ik wil me afmelden voor mails. Maar dat lijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Zou u me van de mailinglist willen verwijderen. Graag ontvang ik een bevestiging.

    Vriendelijke groet, Mieke

    Verzonden vanuit Outlook

    ________________________________

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: