De kracht van een reus.

Photo by Casey Horner on Unsplash

Namasté,

De sequoia bomen spreken tot de verbeelding.

De Spanjaard Giovanni Crespi die in 1769 aan een expeditie naar Californië deelnam, berichte als eerste Europeaan over reusachtige naaldbomen, die hij nooit eerder gezien had. Hij wist toen nog niet dat hij bomen ontdekt had, die tot de grootste op aarde horen. Het ging om mammoetbomen die een stamdoorsnede van 13 m kunnen bereiken.

Kenmerkend voor de groeiomstandigheden zijn de droge zomers en koude, sneeuwrijke winters. De grootste mammoetboom, ‘General Sherman’genoemd’ , is waarschijnlijk het grootste levende wezen op aarde. Zijn hoogte bedraagt 83,8 m , zijn omtrek 31 m. De leeftijd van de grootste mammoetbomen wordt op 1800 tot 2700 jaar geschat.

Niet verwonderlijk dat deze boom dan ook in de gemmotherapie als een krachtige remedie wordt gezien.

Dit is een gemmotherapie waar ik een mooie anekdote over kan vertellen.

In mijn winkel kwam een vrouw en haar vader. Ze leefden samen, in Maldegem zeggen ze dan een “oude, jonge dochter”. De dochter zorgde voor haar vader, het waren landbouwers en héél traditioneel denkende mensen. Wat “meneer den dokteur” zei was evangelie. Maar de vader ging achteruit, hij kreeg prostaatkanker en had héél slechte nier -en leverwaarden. De bezorgdheid van de dochter was groot want haar vader was haar houvast. Via de tam-tam van Maldegem kwam ze toch maar eens luisteren in het wat “speciale” winkeltje waar het ook wat raar rook (wierook en kruiden). Ze kwam raad vragen over eventuele middelen die haar vader zouden kunnen helpen. 

Toen ik haar verhaal hoorde dacht ik onmiddellijk aan de Sequoia want ik had geleerd dat hij bij dit soort klachten echt wel hielp. Mits uiteraard de andere medicatie niet te stoppen. Die medicatie nam deze man ook al héél lang, maar de nier -en leverwaarden bleven slecht. Het enige dat deze man er dus bij nam was de Sequoia.  Na één flesje van 50ml kwam ze terug om een tweede flesje. Want, … haar vader zijn nier -en leverwaarden waren beter en hij kon beter plassen ! (met een ongelovige Thomas als dokter natuurlijk) Ik zei haar dat ze niet moest “strijden” met haar dokter en dat ze gewoon de sequoia mocht verder geven. Drie jaar lang deed ze dit. Tot ik mijn winkel sloot is deze mevrouw in de winkel haar flesje komen halen. En geleidelijk aan werden haar bezoekjes ook wat therapie voor haarzelf. Ze begon stukje bij beetje los te komen en te vertellen over haar leven, wat allesbehalve rooskleurig was geweest. Soms vraag ik me af hoe het nu met haar en haar vader zou zijn, maar ik ben dankbaar dat ik hun beiden heb kunnen helpen. 

Maar wat is de Sequoia gemmotherapie nu eigenlijk:

De therapeutische activiteit ligt op het osteo-articulaire niveau en bij het zenuwstelsel.

Er zijn net zoals bij de zwarte bes (https://puuryoga.com/2017/01/17/levenselixir/) weer verscheidene werkingsgebieden:

OSTEOPOROSE

Hij stimuleert de activiteit van de osteoblasten (1) en kan hij ingrijpen bij spontane fracturen. Hij draagt ook bij tot de versoepeling van pezen en ligamenten.

(1) Osteoblasten zorgen voor het daadwerkelijk vormen van het bot. Ze liggen daarom tegen het bot aan en scheiden bepaalde stoffen af, hoofdzakelijk het eiwit collageen. Dit is nog geen bot, want het bevat nog geen mineraal. Deze laag ongemineraliseerde bot wordt osteoid genoemd. Een enzym (alkalische fosfatase) zorgt er later voor dat in deze matrix mineraal wordt afgezet (calcium en fosfaat). De scheiding bot/osteoid wordt vaak aangeduid als het mineralisatiefront.

LEVER

In de chinese geneeskunde zegt men dat de pezen en ligamenten afhankelijk zijn van de lever, de sequoia is hierdoor een krachtige leverdraineur en nuttig bij de overbelasting van de lever.

ZENUW -EN KLIERSTELSEL

De sequoia wordt vooral beschouwd als een anti-verouderingsmiddel bij de man omdat hij een verjongende werking bezit en hij verschaft heel snel een gevoel van welzijn.

Hij is ook een sexueel tonicum want hij brengt de spermatogenese terug in evenwicht, hij stimuleert de immuniteit en vertraagt zowel de algemene als de sexuele veroudering.

Via endocriene mobilisatie oefent hij een tonisch effect uit op het intellectuele niveau (veroudering van de hersenen) Het effect is traag maar diepgaand.

Het is ook een middel voor de prostaat en hij herstelt het evenwicht en verbetert het urinair comfort.

Vermits de sequoia werkt op het “leven” (stimulatie van de spermatogenese) en op functionele neurosexuele stoornissen, is het logisch te veronderstellen dat het een uitzonderlijk tonicum voor het lichaam is, zowel bij de man als bij de vrouw. 

Dosering:

Bij voorkeur beginnen met 5 druppels per dag en de dosis geleidelijk aan verhogen. Vraag steeds raad aan de gemmotherapeut, apotheek of natuurvoedingswinkel.

OPGELET:

Bij ernstige en langdurige klachten – ga steeds naar uw behandelende arts. 

Voor kwalitatieve gemmotherapie : http://www.alphagem.eu/en/homepage.html

Zachte groetjes,

Isabel x

bron: Philippe Andrianne “geneeskunde van de knoppen”

Geef een reactie