Edelstenen zijn niet alleen prachtige kunstwerken van de natuur maar bieden ook hulp in het geestelijke leven. Daarom zijn altaren er vaak mee voorzien omdat ze zuiver zijn en boodschappers van de goden. Een altaar hoeft niet ingewikkeld te zijn, er zijn maar vier essentiële elementen die aanwezig hoeven te zijn.
 

Een tempel of kerk, waar een altaar zich meestal bevindt, kan je vergelijken met het menselijke lichaam, de tempel der ziel. Het altaar is het hart. Het menselijk hart huist de goddelijke vonk in de mens, zo moeten de edelstenen op het altaar de goddelijke kracht van de kosmos aantrekken. Die vonk maakt het hart een zetel van waarheid, moed en liefde, het is de ongekleurde lichtkracht die zich uitdrukt in verschillende kleuren. 

Het is de goddelijke kracht van de schepper van ons heelal, die zich uitdrukt in de krachten van de helpers, de planeetgeesten (meer hierover in een andere blog.) Die kracht neem verschillende uitdrukkingsvormen aan, afhankelijk van het vlak waarop ze geprojecteerd worden. In het gevoel wordt ze liefde, in het denken wordt ze waarheid, in het willen wordt ze moed en in het lichaam wordt ze levenskracht. 

Die ongekleurde kracht is een ongekleurde edelsteen zoals een bergkristal of diamant. Leg rond de bergkristal zes gekleurde stenen, dan gaat niet alleen het ongekleurde licht recht naar de vonk in elk hart van het altaar aanbiddende mensen maar ieder mensentype trekt het gekleurde licht van de stenen aan dat overeenkomt met zijn type. Het ongekleurde licht gaat van geest tot geest, het gekleurde licht van ziel tot ziel. 

Voorbeeld stenen: 
bergkristal
lapis lazuli, turkoois, sodaliet
aquamarijn, jade, malachiet
chalcedoon, agaat, serpentijn
citrien, speksteen
toermalijn, granaat, carneool
thuliet, rhodoniet

Er bestaan geen regels rond een altaar maken, welke bloemen je moet gebruiken of welk soort wierook. Het moet een plek zijn waar jouw hart zich kan opladen en de juiste energie aantrekt. 

Maar zoals ik reeds vertelde in de inleiding, zijn er wel enkele essentiële elementen die aanwezig moeten zijn. Elementen die de echte elementen vertegenwoordigen. Voor element aarde zijn dat de edelstenen, voor lucht brand je wierook, voor het element vuur zijn dat de vlammen van een kaars en voor water zet je verse bloemen. De reden dat de elementen aanwezig moeten zijn op het altaar is omdat ze de verschillende hoofd- en zielefuncties beïnvloeden:
• willen en handelen – aarde
• denken – lucht
• intuïtie – vuur
• voelen – water

Wil je zelf graag een altaar starten, dan hebben we goed nieuws! Onze eerste Puur-box is een ode aan het altaar, met de gouden driehoek edelstenen als thema. Wil je graag meer weten over de gouden driehoek? Lees dan snel onze blog.

 

%d bloggers liken dit: