ADEM PUURHEID IN

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]
Bron: https://www.ritavanparys.be/

Namasté,

Geuren spelen al langer een belangrijke rol in mijn leven. In mijn blog  Mijn levensreis naar… kan je lezen hoe die fascinatie ontstaan is.

Ook in mijn yogastudio vind ik het bijzonder belangrijk dat het lekker ruikt maar bovenalles dat de geuren gezond zijn. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe gevaarlijk en ongezond sommige huisparfums en geurkaarsen zijn. Er zit veel benzeen in en dat is een kankerverwekkende stof.

In een yogales doen we heel wat pranayama (ademhalingsoefeningen) en dan is het belangrijk dat de ruimte zuiver is. Daarom werk ik enkel met 100% natuurlijke geuren en aromatherapie.

Wierook

Veel yogastudios gebruiken wierook en ik hou zelf ook van de geur van zuivere wierook. Wierook kan je even aanzetten maar gebruik het bij voorkeur buiten. Denk aan de oorsprong van het gebruik van wierook, tempels, kerken, waar de deuren vaak open staan of opengaan… Wierook heeft altijd verluchting nodig. Als ik wierook brand in de studio is dat meestal voor de les om even de energie te zuiveren, daarna zet ik de deur altijd even open. Daarna zal de aromaverdamper aangezet worden.

 

Ik gebruik hoofdzakelijk AROMATHERAPIE en dankzij mijn dierbare vriendin Rita leerde ik deze prachtige wetenschap beter kennen. Ik verwijs jullie dan ook met veel liefde door naar de website van Rita : https://www.ritavanparys.be/

Maar via deze blog wil ik jullie toch al een beetje meer duidelijkheid geven over de manier hoe ik de aromatherapie gebruik.  

Er zijn diverse manieren op de markt om een essentiële olie te verdampen.

Veel mensen gebruiken nog steeds een aromabrander om een olie te verdampen. Maar wees je ervan bewust dat dit geen enkel therapeutisch effect heeft.

De olie wordt te warm gemaakt en verliest haar genezende eigenschappen. Indien je vergeet water bij te vullen en de olie laat verbranden dan kunnen er zelfs heel schadelijke stoffen vrijkomen.

Deze manier gebruik je als de bedoeling enkel geurverspreiding is.

Tegenwoordig kan je ook geurwax kopen om te laten smelten, let wel, dat zijn geparfumeerde en synthesische geuren en is geen aromatherapie.


Ultrasone aromatherapie verstuiver:

In de studio en ook thuis gebruik ik hoofdzakelijk een ultrasone verstuiver. De essentiële oliën worden niet opgewarmd en koud verdampt in de atmosfeer. Dit toestel verstuift een mix van water en essentiële oliën in miljoenen microdeeltjes die makkelijk via de luchtwegen worden opgenomen. Ideaal om therapeutisch te werken. Er zijn vandaag heel veel verschillende toestellen op de markt.


Ik hoor ook vaak mensen zeggen dat ze bakjes water aan de verwarming aanvullen met essentiële olie. Ook hier zal er geen enkel therapeutisch effect zijn enkel een lichte geur die door de woning zal verspreid worden. 


Er zijn heel veel genezende en harmoniserende essentiële oliën, maar als je ergens moet beginnen is het beter je goed te informeren over het gebruik van aromatherapie in huis.

Geuren waar je altijd mee op veilig speelt zijn : echte lavendel, bergamot, ravinsara, citroen, zoete sinaasappel, …

Er bestaan ook twee goede en duidelijke boekjes over het gebruik van aromatherapie en verdamping waar Rita ook co-auteur is.

https://www.ritavanparys.be/publicaties/

Rita geeft regelmatig opleidingen over het juiste en veilige gebruik van aromatherapie.

Zachte groetjes,

Isabel x


 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Eén antwoord op “ADEM PUURHEID IN”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: