Therapeutische yoga met BackMitra

Eén keer per maand een uitgebreide therapeutische sessie op zaterdagochtend van 9u30 tot 11u00. De les kan betaald worden met een abonnement. Een losse les kost 12,00 euro.

De BackMitra is een meerwaarde bij sommige houdingen die op de grond uitgevoerd worden. Tijdens deze twee uur durende workshop leer je de BackMitra® op een veilige manier te gebruiken en leer je een uitgebreide ademhalingsoefening om onmiddellijk diepe ontspanning en ontlading te ervaren.

Door de BackMitra® te gebruiken, oefen je druk uit te op plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Door dit regelmatig te doen zullen de wervels naar een nieuwe – beter uitgelijnde – positie bewegen en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden. Bij dagelijks zo’n 10 tot 15 minuten oefenen zal je binnen enkele weken resultaat zien. Beetje bij beetje wordt je rug soepeler en keert je wervelkolom terug naar zijn natuurlijke kromming. Het kan zijn dat je daardoor zomaar een paar centimeter groeit!

De BackMitra® heeft bewezen een grote hulp te zijn om rugpijn, schouderpijn en nekpijn te voorkomen en verlichten. Bij condities als CTS (Carpal Tunnel Syndrom) en RSI (Repetitve Strain Injuries) / RMD (Repetitive Motion Disorder) treedt er directe verbetering van de symptomen op. (bron: www.backmitra.nl)

Contact