LU JONG Yoga, open je lichaam en maak je geest leeg.

We kunnen wel wat extra veerkracht gebruiken tijdens deze “blijf in uw kot verplichting”, quarantaine, tientallen berichten per dag over hoeveel mensen overleden zijn aan het Covid-19 virus en de honderden besmettingen per dag. Het is overweldigend en ik neem bewust elke dag overdag afstand van elke vorm van media.

Er wordt ons steeds gezegd wat we moeten doen om ons te beschermen, maar er wordt op geen enkel kanaal, geen enkel nieuwsbericht gezegd wat je zou moeten doen om je sterker te maken, je immuniteit te verhogen.

Zelf ben ik al 2 weken extra zorgzaam en pas ik alle kennis dat ik heb toe voor mezelf en mijn gezin. De aromatherapie wordt hier overvloedig gebruikt, extra supplementen zoals VIT. C en D, Zink, Katsklauw, hondsroos, en verse propolis en vlierbessiroop. Daarbovenop veel verse groenten, soep (vooral prei, veel ajuin en look en zwarte peper) om de longen te versterken en voldoende slapen.

Allemaal om het lichaamsafweersysteem sterker te maken. Daarbij maak ik gebruik van krachtige yogaseries zoals de Vijf Element Lu Jong Yoga. We hebben deze serie al vaak in de yogales gedaan alsook aan zee.

Daarom vond ik het een belangrijk om dit met jullie te delen. Want deze serie is bijzonder effectief voor lichaam, geest & ziel. Ik raad jullie aan, dat je deze serie nu regelmatig, indien het kan, zelfs dagelijks doet. Het kost je amper 15 minuten van je tijd.

Bewegen is één van de beste dingen die je kunt doen voor je immuunsysteem. En deze serie is bewust en meditatief bewegen waardoor het zenuwstelsel dat door stress (en angst) onder druk staat, tot rust kunt brengen. Wanneer het zenuwstelsel in balans is, dan verhoogt de immuniteit van je lichaam.

Dus… rol je matje uit en geniet van Lu Jong Yoga.

Online Puur – Yoga

Lu Jong (Tibetan Healing Yoga) is een oude en zeer effectieve Tibetaanse bewegingsvorm, die zijn oorsprong vindt in Bön (sjamanistische tradities) en Tantrayana (het pad om het lichaam te gebruiken om de geest te transformeren). 

Lu Jong werd beschouwd als 8000 jaar oud en werd ontwikkeld door Tibetaanse monniken en werd millennia lang beoefend; streng bewaakt, werd het alleen mondeling overgedragen van Meester aan leerling. 


Lu Jong versterkt fysieke kracht en flexibiliteit, versterkt uw immuunsysteem, brengt de 5 elementen in ons in evenwicht en scherpt onze zintuigen en intuïtie

Lu Jong is gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde en de leer van de vijf elementen.  De bewegingen kunnen de systemen van organen in het fysieke lichaam in evenwicht brengen en de kanalen van het energielichaam openen.

“Lu Jong verbindt lichaam, geest en energie. Deze stroom is de basis voor gezondheid in lichaam en geest.”

Lu Jong is meditatie in beweging, omdat we de beweging bewust oefenen. In plaats van lange tijd één positie vast te houden, is het gevoel van Lu Jong de combinatie van vorm en beweging. Deze combinatie is typisch voor Tibetaanse Yoga. 

Het zeven keer herhalen van de bewegingen in verband met de juiste ademhaling brengt het beste effect voor het lichaamssysteem. Je kunt het ook innerlijke massage noemen. 

Dit leidt tot meer mentale helderheid, meer stilte, meer opmerkzaamheid, meer tevredenheid, meer levensvreugde, meer compassie en liefde. 

Lu Jong laat de energieën weer stromen en brengt ons bewustzijn en aandacht in het huidige moment.

Lu Jong, de combinatie van bewegen en ademen opent de kanalen in ons lichaam zachtjes, lost blokkades op en brengt energie van het verkeerde in de goede richting. 

Dit ondersteunt het immuunsysteem, de vitale organen en zorgt voor de wervelkolom, onze levensas.

Voor wie is Lu Jong aanbevolen ?*

  • voor elke leeftijd aan te bevelen en geschikt
  • je hebt geen voorkennis nodig om van Lu Jong te genieten
  • zorgt voor de wervelkolom, de bewaker van ons welzijn
  • ons lichaamsbewustzijn ondersteunen en
  • onze innerlijke gevoeligheid en
  • onze geest concentratie
  • Lu Jong is gemakkelijk, maar het kan je leven veranderen

* kan een medische diagnose, therapie of medische behandeling niet vervangen 


TULKU LOBSANG

Dankzij Tulku Lama Lobsang Rinpoche, kunnen wij deze serie in het Westen leren kennen en toepassen.

Lees meer : https://www.lujong.be/maak-kennis-met-lu-jong/tulku-lobsang/

„Het maakt niet uit, of je nu een spiritueel persoon bent of niet, Lu Jong is een geweldige techniek om een ​​gezond lichaam te bereiken met een blije geest, het te behouden en ziektes te voorkomen. Daarom is het voor iedereen logisch om Lu Jong te oefenen. Zolang je een lichaam hebt, is het beoefenen van Lu Jong echt logisch. “

Tulku Lama Lobsang Rinpoche

Dit filmpje nam ik gisteren, 23 maart, op voor ik de vijf elementen opgenomen heb. Ik heb het niet verwerkt in de video zelf maar wou het jullie niet onthouden.

Zachte en lieve groetjes,

Isabel xxx

Geef een reactie