Zielsbestemming

 

zielsbestemmingHerkennen jullie dat? Ergens naartoe ‘geroepen’ worden ?

Ik wel, ik heb dat gevoel al sinds vele jaren.

De plek dat mij roept is over het water… Engeland.

Pas toen ik 44 jaar was ben ik er voor de eerste keer geweest en sindsdien heb ik mijn hart verloren aan deze plaats.

In het bijzonder de streek van Somerset, Glastonbury… dat ook wel de hartchakra van de wereld wordt genoemd.

De eerste keer dat ik ernaartoe ging was in maart 2018, samen met mijn vriend Jan Moeyaert die via Facebook een oproep deed om met een kleine groep spirituele plaatsen te bezoeken in Glastonbury en om daar ook de lente equinox te vieren. Normaal zou ik over dit soort dingen wikken en wegen maar voor ik het wist waren mijn vingers op mijn toetsenbord een mail aan het sturen naar Jan om voluit JA te zeggen en mee te gaan.

De vijf dagen waren magisch en ik had mijn hart verloren. Ik had bij mijn thuiskomst dan ook echt verdriet en heimwee. Een gevoel dat ik nooit eerder had na een reis, want meestal heb ik heimwee naar mijn thuisbasis.

Ik dacht, dit gevoel zal wel voorbij gaan, maar niets was minder waar… het bleef aan mij trekken, en ik wist vanuit mijn diepe buikgevoel dat ik snel zou teruggaan.

In augustus 2018 ging ik opnieuw met enkele vrienden en bezochten we ook Cornwall, dat een ruig en vaak nog ongerept landschap heeft en het tegenovergestelde is van het feeërieke Glastonbury. Ook in Cornwall voelde ik me thuis en voelde ik de energie van moeder aarde nog meer door mij heen stromen. De combinatie van de twee plaatsen bezoeken en voelen is voor mij als een hemel en aarde verbinding voelen en het laten samenstromen in mijn hart.

Na deze reis, werd het idee geboren om met een groep mensen naar daar te gaan. En dat deden we… maart 2019. Een week om nooit meer te vergeten en waarbij Glastonbury en Cornwall mij heel erg hebben laten voelen dat ik mezelf voorbijliep en mijn eigen grenzen helemaal niet respecteer.

Het waren precies twee grote oude wijze mannen die mij allebei lieten voelen hoe belangrijk het is om jezelf graag te zien. En wanneer je het niet doet, dan stroomt het niet, zoveel was duidelijk. Het was de eerste keer dat ik met een verdrietig gevoel naar huis ging. Ik dacht op dat moment dat ik de magie niet gevoeld had, maar na enkele weken werd het duidelijk dat ik de energie en de magie wel heel zeker gevoeld had, maar nu in de vorm van wijze levenslessen dat ik voor altijd meeneem.

Ik ben toen in mijn kracht gezet en dat is blijven doorstromen, want ik ben daar voorbereid om de moeilijkste les tot hiertoe te kunnen ondergaan… mijn kind dat ziek was.

Sinds enkele weken riepen Glastonbury en vooral de Tor in Glastonbury mij opnieuw. En ik besloot om opnieuw te gaan, deze keer met mijn man. Ik wou dit plekje met hem delen, hem laten en leren voelen, en te verbinden met hem op een dieper niveau. Want in dit afgelopen jaar, waarbij ons gezin op de proef werd gesteld, waren we elkaar bijna verloren…

Ik wou gaan op de dag dat mijn nieuwe 47ste levensjaar van start ging, 24 augustus.

En ja hoor, Glastonbury haalde haar toverstokje terug uit, ze omarmde ons met heel haar hart, liet haar energie krachtig door ons heen stromen en bracht de juiste mensen op onze weg…

Alsof ze mij een beloning gaf voor het vele werk dat ik en ook mijn man afgelopen jaar hadden gedaan. We hebben allebei heel ons hart opengezet en ONTVANGEN. Een heerlijke stroom van liefdevolle energie waardoor ik alles weer zo helder zie.

Wat maakt deze plaats nu zo bijzonder?

Glastonbury is enerzijds een bonte verzameling van mensen die uit alle hoeken van de wereld komen en die het kleine stadje doen leven. De ene spirituele winkel en meditatiecentra naast de andere, spirituele ontmoetingsplaatsen, The Goddess House waar de vrouwelijke energie geëerd wordt…

Anderzijds is er de sereniteit van de plaatsen zoals de eeuwenoude site ‘The Abby’, de wereldberoemde Tor, de prachtige spirituele tuin van de Chalice Well, de oude bomen op Wearyall Hill…

Het is de combinatie van de rijkdom aan mythen, legenden, geschiedenis… dat al sinds het megalithische tijdperk als spiritueel centrum erkend is. Het is de zetel van de eerste Christelijke kerk op de Britse eilanden, Maria Magdalena en Jozeph van Arimathea, de heilige graal, de krachtige leylijnen die doorheen verschillende plaatsen van deze plek lopen, … Ook wordt beweerd dat het “het Avalon van Koning Arthur” is. Hoewel sommige beweringen wellicht folklore zijn, worden andere gestaafd door geloofwaardig historisch bewijs.

We mochten het allemaal terug voelen en ervaren.

We reisden verder naar Cornwall om de oerenergie daar ook te voelen en we bezochten Tintagel dat volgens de legende van koning Arthur heel erg verbonden is met Avalon (Glastonbury). De kracht van de Atlantische oceaan, de kliffen, de eeuwenoude ruïnes, maar bovenal het oude kerkje uit de 12de eeuw dat er nog steeds staat, was een uitnodiging om te verbinden met de oerkracht van de natuur, waar het spirituele aspect (de kerk) heel dichtbij staat.

In dat kerkje, lag een boek open op de dag van mijn verjaardag. En ik voelde het als een boodschap.

“IT’S THE ‘WEIGHT’ THAT KEEPS YOU GOING.”

IMG_5004

Na het bezoek aan het kerkje en Tintagel, gingen we onze weg verder en die weg ontvouwde zich heel mooi.

Moe, dorstig en hongerig van de intense wandeling en beklimmingen besloten we nog ergens naartoe te rijden voor we naar ons hotel gingen. We kwamen terecht in Boscastle, een prachtig oud vissersdorpje waar de tijd precies is blijven stilstaan. Het kleine stadje zelf was een energetische cocktail van Somerset en Cornwall… het voelde ‘juist’.

Vandaag zijn we terug thuis… de energie stroomt door mijn lichaam… ik moest dit delen met jullie… en ik weet… ik ga terug…

Ik voel dat mijn volgende reis Beltane 2020 (1 mei viering) zal zijn en in mijn gedachten en gevoel neem ik 4 mensen mee… Wordt vervolgd…

Zachte opgeladen groetjes,

Isabel x

Graag deel ik enkele foto’s met jullie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s