Therapeutisch bad

dode zee.jpg

Namasté,

Onlangs had ik het over het gebruik van dode zee zout in bad. In mijn winkel verkocht in de producten van AHAVA DEAD SEA MINERALS en daar leerde ik de therapeutische en genezende kracht van dode zee zout en dode zee mineralen kennen. Ik raad het bijzonder aan voor mensen met gewrichtsklachten, spierpijn, fibromyalgie, huidproblemen zoals acné, psoriasis, eczeem, vermoeidheid… Zorg dat je 100% puur zout gebruikt en geen verdunde soorten. Een goede kwaliteit betaal je gauw 19,00 euro per kg, zoals deze van Ahava.

zout_1kg

Natural Dead Sea Bath Salts (1 kg) = 19,00 euro 
Deze natuurlijke zoutkristallen zijn rijk aan gezonde mineralen van de Dode Zee regio: magnesium, calcium, natrium, kalium en meer. Deze krachtige zouten verlichten het lichaam met een echte relaxatie, ontspannen de spieren en verzachten de huid. Een aangename, volledige ervaring voor lichaam & geest.
GEBRUIK
Los 250gr zouten op in warm badwater, laat 15-20 min inwerken. Vraag advies aan de dokter voor gebruik, wanneer u last heeft van een hoge bloeddruk.
INGREDIËNTEN
100% Dead Sea salt

 • De Dode Zee bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is 28%, d.w.z. 7x sterker dan van andere zeeën en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger.
 • Deze unieke samenstelling van de Dode Zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen.
 • Een bad in deze mineralen werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen.
 • De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant.
 • Een bad in een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen.
 • Daarnaast vermindert een Dode Zee mineralen bad, oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel.
 • Wanneer men de mineralen, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, vergelijkt met de mineralen die voorkomen in de Dode Zee, blijkt dat de meeste hiervan in de Dode Zee aanwezig zijn.
  In het bijzonder zijn de mineralen die nodig zijn voor het celmetabolisme aanwezig.

EEN BAD NEMEN MET DODE ZEE ZOUT IS BIJZONDER HELEND, zelf voeg ik altijd wat druppels essentiële olie van nerolie of echte lavendel toe om te ontspannen. Als ik ’s ochtends het bad neem, dan voeg ik rozemarijn toe. Als om welke reden dan ook een volbad in Dode Zee mineralen niet mogelijk is kunnen ook deelbaden genomen worden. Deze zijn eveneens zeer werkzaam en hebben het voordeel dat er minder mineralen benodigd zijn.

ZITBAD
Een zitbad is geschikt bij blaas-, nier-, en genitaalklachten. Los 100 tot 500 Dode Zee mineralen op in een kunststof emmer met heet water. Giet deze in de badkuip of een grote teil en voeg zoveel water toe tot een temperatuur van ± 37° bereikt is en de billen en het genitaal bereik ondergedompeld zijn. Baad 20-30 minuten, na het baden niet afdrogen maar een badmantel aantrekken en een klein half uurtje rusten.

VOETBAD
Een mineralen voetbad is heilzaam bij voetschimmel, koude voeten, blaas- en nierklachten of een goede hulp bij het inslapen. Dit bad heeft een sterke ontgiftende werking want in de natuur heelkunde worden de voeten als derde nier gezien. Vul een teiltje of emmer met 10-50 gram mineralen per liter heet water. Breng de temperatuur op ± 37° C. en baad 15-20 minuten. Na het baden de voeten niet afdrogen maar in een badlaken wikkelen, warm houden en een poosje rusten. Het beste is dit voetbad kort voor het slapen gaan te nemen.

ARM  – HAND BAD 
Een arm- of handbad is zeer geschikt bij gewrichtsklachten en huidproblemen. Gebruik een teiltje waarin de arm gemakkelijk ondergedompeld kan worden. Vul dit met 80 gram mineralen per liter heet water, zorg ervoor dat de temperatuur van het water niet lager is dan 37° C. Baad 15-20 minuten, na het baden niet afdrogen maar op de huid laten opdrogen.

ZELF EEN PEELING MAKEN VAN DODE ZEEZOUT 

Een mengsel van Dode Zee mineralen en olie kan gebruikt worden om de huid intensief te reinigen. Dit mengsel kan het lichaam ontslakken en ontgiften, het kan eenvoudig zelf gemaakt worden: meng 500 gram Dode Zee mineralen met 150 ml. olie naar keuze, Amandelolie, Notenolie, Perzikpitolie en Arganolie zijn bijzonder goed geschikt. Voeg een paar druppels etherische olie bijv. Lavendel, Rozenhout of Rozemarijn toe en roer dit goed door elkaar (minimaal 2 minuten). Het mengsel kan in een goed sluitende kunststof of glazen pot langere tijd bewaard worden.

Extra tip om te revitaliseren:

Het lichaam inwrijven en 30 tot 45 minuten laten inwerken, het lichaam moet goed warm blijven zodat de poriën zich openen en de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Daarna kort met lauwwarm water douchen en de huid droogdeppen (niet wrijven).

Van de vele goede eigenschappen van de Dode Zee mineralen zijn er drie bijzonder belangrijk voor de huidverzorging en behandeling van huidproblemen.

 • het hygroscopisch vermogen, dit is het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Dit wordt in de huidverzorging gebruikt om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.

 • het vermogen van exfoliatie, de kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk bij de behandeling van o.a. psoriasis en eczeem

 • het regeneratievermogen, een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren, belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen, bijv. acne

De producten van Ahava zijn bijzonder helend en heerlijk om te gebruiken. Ik blijf nog steeds grote fan. Neem een kijkje op de website : AHAVA DEAD SEA MINERALS.

Als je last hebt van acné of psoriasis dan kan ik in het bijzonder het bad aanraden in combinatie met de ultravoedende crème : Dermud voedende crème

AHAVA GEBRUIKT NATUURLIJKE, HEILZAME INGREDIËNTEN. 

Al onze producten zijn parabeenvrij, glutenvrij, vrij van ftalaten, vrij van SLE/SLES, niet getest op dieren.

Zachte dinsdaggroetjes

Isabel x

#ahavadeadseaminerals #drogehuid #eczeem #psoriasis #bad #reuma

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s