De bloem die nooit verwelkt

co_co_immortelle

Namasté,

Het is zondag vandaag en ik heb al veel wondermiddelen besproken in deze blog en vandaag leer je de wondere wereld van de aromatherapie nog wat beter kennen.

Ik ben mijn vriendin Rita Van Parys nog steeds dankbaar omdat ze haar rijke kennis van aromatherapie met mij en zoveel mensen deelde in de cursussen die ze gaf in mijn winkel, op yogaweekend in Westouter (2014) en tijdens een cursus aromatherapie vorige zomer.

De Italiaans strobloem (helichrysum italicum) is een bijzonder rijke, kostbare essentiële olie. Zoals Rita het beschrijft: “een balsem bij lichamelijk en psychisch drama”.

Zelf heb ik de wonderen van deze bijzondere bloem mogen ervaren en sindsdien zit deze olie in mijn medicijnkastje.

Toen ik op 13 juni 2014 aankwam in de mooie Blauwpoorthoeve in Westouter moest ik de feestzaal omtoveren tot een yogazaal. Tussen mijn klein teentje en één van de grote tafels was er een heel pijnlijke ontmoeting. Omdat ik dit teentje al eens had gebroken tijdens een nachtelijke interventie voor mijn toen drie jarige Emily, wist ik onmiddelijk dat ik het opnieuw gebroken had. Héél snel werd mijn teentje dik, blauw en het was bijzonder pijnlijk. Een acute aanval van stress en bezorgdheid omdat ik nog drie dagen yogales moest geven zorgde dat ik me niet zo lekker begon te voelen. En toen kwam Rita “to the rescue”, de doos essentiële oliën in de hand zoals een echte “dokterstas”. Onmiddellijk deed Rita de pure olie van strobloem en citroeneucalyptus op mijn teentje. En ik moest ook de geur van de strobloem goed inhaleren om te kalmeren. Ik deed alles wat van mij gevraagd werd en het wonder geschiedde … De pijn ging weg, mijn stress verdween als sneeuw voor de zon, en na amper één uur was de zwelling duidelijk minder. Om het uur druppelden we de beide oliën op mijn teentje en de volgende ochtend bij het opgaan van de zon, stond ik zonder pijn yogales te geven in de bijzonder mooie locatie van de Blauwpoorthoeve.

DSCN1981.JPG

Ik ben Rita voor eeuwig dankbaar omdat ze me deze bijzondere essentiële olie leerde kennen. (wil jij Rita ook leren kennen en haar brede kennis over aromatherapie, neem dan eens een kijkje op Laurus Academy opleidingscentrum voor Aroma -en massagetherapie

ITALIAANSE STROBLOEM:

italiaanse-strobloem-essentiele-olie

GEZONDHEID:

 • Anti-hematoom (bloeduitstorting)
 • Ontstekingsremmend
 • Cicatriserend (doet botweefsel sneller aan elkaar groeien)
 • Ontzwellend
 • Slijmverdunnend
 • Hematomen :
  • Preventief: bijvoorbeeld voor een tandextractie : breng 1 à 2 druppels zuivere essentiële olie op de wangen aan. Start de avond voor de ingreep en herhaal ’s morgens en net voor en na de ingreep. Herhaal 4 à 5x per dag.
  • Behandelend: Zo snel mogelijk 1 à 2 druppels lokaal aanbrengen. Herhaal 4 à 5 keer per dag. Vanaf de 2de dag verdunnen in een plantaardige olie.
 • Opmerkingen:
  • Mag op een beschadigde huid aangebracht worden.
  • Mag bij kinderen vanaf 3 maanden gebruikt worden als EHBO middel gedurende een kortere periode onverdund op het lichaam, 10% essentiële olie in een plantaardige olie. LET OP !!! NOOIT OP DE FONTANELLEN !!! Kijk ook eens naar de kant en klare lijn aromatherapie voor baby’s van Pranarôm: PranaBB Pranarôm
  • infant-massage
  • Botbreuk: (voorbeeld: kleine teen, rib,…) zo snel mogelijk 1 à 2 druppels zuiver ess. olie aanbrengen ter hoogte van de breuk. 3x per dag, zolang als nodig.
  • Recent litteken: verdun 1 à 2 druppels in een plantaardige olie (Arganolie, abrikozenpitolie,…) en masseer zachtjes in. 2 à 3x per dag, zolang als nodig.
  • Zware en vermoeide benen, circulatieproblemen, lichte spataders: verdun 1 à 2 druppels ess. olie in een dosis natuurlijke bodylotion (Dr. Hauschka, Weleda, Pranarôm, …) en masseer zacht in vanaf de enkels naar boven.

VERSTUIVING

Niet geschikt voor verstuiving.

SCHOONHEID

rose-geranium-essential-oil1

 • cicatriserend, astringerend, huidregenerend, anti-huidveroudering, anti-cellulite.
  • gelaatstverzorging (anti-couperose, anti-huidveroudering) : meng 10 druppels ess. olie in 30ml plantaardige olie (argan, jojoba, zoete amandel,…) of een neutrale crème.
  • puur op een recent litteken van een puistje (mijn dochter Valérie is een grote fan van de strobloem)

MASSAGE

0571d2d77b6daae80ea370c16e80a0fc

De olie heeft een bitterzoete, rijke, kerrie achtige geur.

Je kan een massage-olie maken met strobloem om emotionele blokkades los te maken, onderdrukte boosheid, diepe “verwonding” die hun oorzaak kunnen hebben in een emotioneel trauma van de kindertijd.

Bij spier -en gewrichtspijn en bij circulatieproblemen.

Zoals je kon lezen, een onmisbare olie.

Zachte zondaggroetjes

Isabel x

#ritavanparys #laurusacademy #pranarom #strobloem #aromatherapie #littekens #kneuzingen #antitrauma

 

1 Comment

 1. En…. Was er niet ééntje met haar gezinnetje op vakantie!

  Jawel, mercikes voor de alweer boeiende docu, hoor! Maar neem nu maar je tijd voor jullie samen in de sneeuw temidden de bergen….

  Geniet van jullie vakantie!!!!

  Groetjes, caroline

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s