Happy, healthy children

e4297c10c8cc1c32cfed84aa9fa1ab6c

Namasté,

In navolging van mijn vorige blog over citroenmelisse deel ik vandaag een boek waar ik als mama heel veel waarde aan hecht en vaak nog gebruik als mijn zoon ziek is.

kindje-gezond

Kindje gezond is een boek over natuurlijke geneeswijzen voor baby en kind, geschreven door herboriste Tine Devliegher.

Een praktisch boek met héél veel tips hoe je aromatherapie, kruidengeneeskunde, bachbloesems, grootmoeders wijsheid en zoveel meer kan toepassen om je kind te helpen bij allerlei aandoeningen.

Helen met de apotheek van moeder natuur kan echt helpen, mits je geduld hebt en ook preventief, begrijpend en realistisch denkt.

Ik geloof en leef met het idee dat de natuur en de wetenschap hand in hand zouden moeten werken. Gelukkig staan steeds meer artsen open voor de alternatieve wereld, zoals accupunctuur, yoga, meditatie, osteopathie,… en zoveel meer.  

Soms (eigenlijk vaak bij jonge kinderen)  kan een klacht ook psychosomatisch zijn en is het belangrijk heel veel inzicht te hebben in je kind. Zoals in mijn geval.

Mijn zoon is een heel gevoelige jongen en hij heeft ook door zijn gevoeligheid al héél wat moeilijke momenten ervaren op school. Het verlies van mijn vader, mijn echtscheiding gebeurden toen hij net 5 jaar was. Hij verteert dit heel moeilijk, letterlijk en figuurlijk. Soms zijn zijn krampen zo hevig dat we denken dat hij een appendix heeft en dan kan ik niet anders dan de dokter raadplegen want stel dat het zo zijn. Maar heel veel natuurlijke middelen hebben hem al geholpen om bijvoorbeeld pijn te verzachten, met stress om te gaan en zijn weerstand te verhogen. Maar dat neemt niet weg dat we ook nog steeds naar onze huisarts Hans gaan om zekerheid te hebben dat er niets ernstig aan de hand is.

Vandaag krijgt hij zijn eerste voetreflexologie behandeling bij Nele Van Cleemput en kies ik opnieuw voor een “en – en” behandeling. Het één kan het andere versterken.

Nu nog even verder over het boek “Kindje gezond”.  Het is een ideaal boek voor iedereen die wil beginnen werken met kruidentincturen, medicinale olie, zalf, wikkels en siroop zelf willen maken. Alles staat zo duidelijk en mooi uitgelegd, waardoor je het gemakkelijk zelf kunt doen.  Hier een link naar filmpje over Tine Devliegher: Video kindje gezond en de website: www.kindjegezond.be

Zachte woensdaggroetjes,

Isabel x

e1a29e552d75ad2d2406d2f9a8f688b3

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s