Your sacred space @home

sacred-space

Namasté,

“Het lukt me niet om thuis yoga te doen.”

Dit hoor ik dagelijks en de reden is vaak, geen tijd, geen ruimte, geen zin, te moe,… en nog veel meer. En ik heb daar meer dan alle begrip voor. Maar toch is het heel belangrijk om  te proberen om elke dag iets te doen voor jezelf. Al was het maar 5 minuten rustig zitten ademen.

Wat ook kan helpen is je eigen “heilige ruimte” te creëren in jouw huis, heb je geen extra ruimte? En eerlijk… thuis heb ik dat ook niet, maar met een beetje creativiteit lukt dat wel.

a868e5b5d6e5536ce0d50db6ab5cb297

Hier enkele tips: 

  • Zoek enkele waardevolle dingen bij elkaar die voor jou een emotionele waarde hebben. Bij mij is dat bijvoorbeeld mijn meditatie edelsteen van Celestien, mijn mala (Boeddhistische gebedsketting met 108 kralen) een boeddhabeeldje, een ganesha beeldje en andere edelstenen die mij de afgelopen jaren kracht gegeven hebben en dat nog steeds doen, mijn engelen orakelkaarten.
  • Dat kan ook een juweel zijn, een foto die jou een gelukkig geeft, … wat voor jou belangrijk is. 
  • jouw favoriete essentiële olie in een geurbrandertje (voor de sfeer) Mijn persoonlijke meditatie-mix is: zoete sinaasappel / Ylang Ylang / geranium. Ik heb van deze drie 3x 30 druppels in een flesje gedaan en dan doe ik 6 à 7 druppels in mijn aromabrandertje.
  • Puur Yoga playlist  kan je helpen om de juiste muziek te vinden bij jouw ritueel.
  • een yogamat (ik heb mezelf verwent met een schapenwollen mat, heerlijk om thuis te hebben) een meditatie kussen, een warm deken en een (lavendel) oogkussen.
  • Je kan bijvoorbeeld al jouw persoonlijke spullen voor dit bijzondere moment bij elkaar houden in een grote tas of doos, zodat er niemand bij kan en de energie ervan niet verstoord kan worden.
  • Kies elke dag een vast moment om je even terug te trekken. Als je nog kleine kinderen hebt is dat misschien best als ze naar hun bedje zijn of ’s ochtends voor iedereen wakker is. Bij mij is dat meestal ’s ochtends vroeg, als het huis nog slaapt en dan tover ik onze woonkamer om tot een mini “sacred place”. Heerlijk is dat.

Als je hier een gewoonte gaat van maken dan zul je snel merken dat je er ook aan verslaafd geraakt en dat je merkt dat je veel beter gaat voelen.

Begin bijvoorbeeld door elke dag 10 minuten op jouw kussen te zitten en rustig te ademen. Gebruik de buikademhaling en probeer gelijkmatig te ademen via de neus. Extra tip: denk bij het inademen aan het woord RUSTIG en bij de uitademing aan het woord ZACHTER. En je zal merken dat je heel snel rustiger wordt. 

In de loop van de volgende weken zal ik telkens tips geven welke yoga asana of pranayama je kan doen in jouw heilige ruimte.

d441c36305309fb7ac742832eb108f01

Ook kinderen kunnen behoefte hebben aan een eigen “heilige ruimte”, luister eens en vraag hen aan welke dingen ze een emotionele waarde hechten? En misschien kan je samen met hen een rustig plekje in hun kamer inrichten. Mijn ervaring die ik heb met mijn kinderen, in het bijzonder mijn zoon en ook de kinderen van de kinderyoga, weet ik dat ze heel veel waarde hechten aan de kracht van edelstenen. (later zal ik hier ook nog over bloggen) Laat hen na school even bekomen in hun plekje waar ze niet kunnen gestoord worden. Binnenkort geef ik enkele tips over kinderyoga oefeningen die je samen kan doen of je kind kan aanleren. 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen die je altijd mag delen met mij.

Neem jouw ruimte in…

Zachte vrijdaggroetjes

Isabel x

 

One Reply to “Your sacred space @home”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s