Adem puurheid in…

nothing-is-more-memorable-than-an-smell

Namasté,

Geuren spelen al langer een belangrijke rol in mijn leven. In mijn blog  Mijn levensreis naar… kan je lezen hoe die fascinatie ontstaan is.

Ook in mijn yogastudio vind ik het bijzonder belangrijk dat het lekker ruikt maar bovenalles dat de geuren gezond zijn. Veel mensen zijn zich niet bewust hoe gevaarlijk en ongezond sommige huisparfums en geurkaarsen zijn. Er zit veel benzeen in en dat is een kankerverwekkende stof. In een yogales doen we heel wat pranayama (ademhalingsoefeningen) en dan is het belangrijk dat de ruimte zuiver is.

Ook geparfumeerde wierook is niet aan te raden om in te ademen omwille van de concentratie koolstof die aanwezig is in de stokjes. Ik laat wierook altijd buiten branden, (tot vandaag, want mijn buurman naast de yogastudio is er allergisch aan).

Ik gebruik hoofdzakelijk AROMATHERAPIE en dankzij een vriendin leerde ik deze prachtige wetenschap beter kennen. Ik  verwijs jullie dan ook door naar Laurus academy voor boeiende opleidingen.

Maar via deze blog wil ik jullie toch al een beetje meer duidelijkheid geven over de manier hoe ik de aromatherapie gebruik.  Voor vandaag geef ik vooral meer duidelijkheid over de verdamping van etherische oliën.

Er zijn diverse manieren om een essentiële olie te verdampen.

99f6f3b5ddae81feb59d30912506cbb0
Aromabrander

Veel mensen gebruiken nog steeds een aromabrander om een olie te verdampen. Maar wees je ervan bewust dat dit geen enkel therapeutisch effect heeft.

De olie wordt te warm gemaakt en verliest haar genezende eigenschappen. Indien je vergeet water bij te vullen en de olie laat verbranden dan kunnen er zelfs heel schadelijke stoffen vrijkomen.

Deze manier gebruik je als de bedoeling enkel geurverspreiding is.

Tegenwoordig kan je ook geurwax kopen om te laten smelten, let wel, dat zijn geparfumeerde en synthesische geuren en is geen aromatherapie.


Ultrasone aromatherapie verstuiver:

diffuseur_huiles_essentielles_lilien
Pranarôm ultrasone verstuiver

 

 

In de studio en ook thuis gebruik ik hoofdzakelijk een ultrasone verstuiver. De essentiële oliën worden niet opgewarmd en koud verdampt in de atmosfeer. Dit toestel verstuift een mix van water en essentiële oliën in miljoenen microdeeltjes die makkelijk via de luchtwegen worden opgenomen. Ideaal om therapeutisch te werken. Er zijn heel veel verschillende toestellen op de markt.

 

 


Ik hoor ook vaak mensen zeggen dat ze bakjes water aan de verwarming aanvullen met essentiële olie. Ook hier zal er geen enkel therapeutisch effect zijn enkel een lichte geur die door de woning zal verspreid worden. 


prod_489_photo

In de Puur-Yoga studio gebruik ik hoofdzakelijk de aromasynergie ZEN  van Pranarôm.

Dit schitterend aromatisch mengsel helpt bij het zoeken naar sereniteit en ontspanning. Dankzij hun relaxerende olfactieve eigenschappen bevorderen de geselecteerde aromatische extracten het mentaal evenwicht en helpen beter om te gaan met de dagelijkse druk en voorbijgaande stress. Ceder nodigt u uit om te ontspannen terwijl de aromatische accenten van citroen een waar olfactief genoegen geven.
Ingrediënten: 100 % Essentiële oliën zuiver en natuurlijk : Zoete sinaasappel, Citroenlitsea, Atlasceder, Mandarijn.

 


4 belangrijke essentiële oliën voor o.a. verdamping om in huis te hebben: 

Er zijn heel veel genezende en harmoniserende essentiële oliën, maar als je ergens moet beginnen kan ik je alvast deze vier aanraden om in huis te halen. Er bestaan ook twee goede en duidelijke boekjes over het gebruik van aromatherapie en verdamping. Praktische gids voor verstuiving en Praktische gids voor aromatherapie voor het gezin. Een aanrader voor iedereen die aromatherapie wil leren gebruiken. 


 

 

lavemder-plant
Echte lavendel (lavandula angustifolia), kalmerend, bij depressie, gejaagdheid, slapeloosheid, anti-stress…

 

 

mandarijn
Mandarijn (citrus reticulata) Angst, slapeloosheid, stress, gejaagdheid…ravintsara.jpgRavintsara (cinnamomum camphora), antiviraal, anti-bacterieel, slijmoplossend, energiegevend, bij angst, bronchitis, sinusitus, verkoudheid…
citroenboom
Citroen (citrus limon) bij concentratieverlies, geestelijke vermoeidheid, fris -en lichtheid, helpt loslaten, zuiverend…

Ik wens je veel mooie, verkwikkende, helende en ook ontspannende geurmomenten toe.

Zachte zaterdaggroetjes

Isabel

 

One Reply to “Adem puurheid in…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s