BACHBLOESEM AGRIMONY/AGRIMONIE

blog-bachbloesem-agrimony

VOOR WIE IS DEZE BACHBLOESEM?

De bachbloesem Agrimonie wordt gebruikt voor mensen die vanbuiten lachen en vanbinnen huilen. Hij tracht zijn innerlijke onrust en kwellende gedachten te verbergen achter een façade van vrolijkheid en zorgeloosheid. 

Als we aan iemand met een agrimonie gebrek vragen: “Hoe is het met jou?” Dan zal deze persoon altijd heel zorgeloos antwoorden: “Uitstekend of goed hoor, met mij gaat het prima …”.

Mensen die behoefte hebben aan de agrimonie bloesem tonen hun omgeving in principe altijd een ombekommerd en opgewekt gezicht.

Wie agrimonie nodig heeft, wordt innerlijk gekweld door angsten. Heel dikwijls gaan deze kleine of grote angsten over zorgen zoals ziekte, financiële verliezen of problemen, moeilijkheden in een beroep, familiale problemen of relatie -en huwelijksproblemen.

Maar iemand die in deze toestand leeft zal nog liever zijn tong afbijten dan iemand anders er iets over te vertellen. Eerder onder het motto: “Hoe het er bij mij van binnen uitziet dat gaat niemand aan”. 

Agrimonie-karakters hebben van huis uit een heel grote behoefte aan harmonie en zijn tegelijkertijd uiterst gevoelig aan disharmonie in hun omgeving.

Ze gedragen zich uitgesproken vriendelijk tegenover hun medemensen, vanuit het verlangen dat deze zich ook vriendelijk tegenover henzelf zullen gedragen.

Hoe kan je agrimonie types herkennen?

 • Vanwege de vrolijke stemming die ze om zich heen creëren, zijn deze mensen héél geliefd onder vrienden en collega’s, op feestjes of een vereniging.  Op feestjes zijn het vaak diegene die de stemming erin brengen.
 • Als ze pijn lijden of zich onprettig voelen, wuiven ze dat met een grapje weg, omdat ze hun werkelijke angsten niet willen uiten.
 • Een agrimonie type kan moeilijk alleen zijn of tegen stilte  kunnen. Omdat dan de problemen die hij anders verdringt zich aan zijn bewustzijn opdringt. Hij moet voortdurende in aktie zijn om te voorkomen dat hij gaat nadenken.
 • Omdat hij in principe niks van problemen wil weten, vooral niet als ze betrekking hebben op zichzelf, zal hij het alleen-zijn als het even kan vermijden.
 • Hij stort zich op allerlei activiteiten en projecten en zoekt steeds het gezelschap van anderen. Het zijn vaak ook mensen die zich aansluiten bij verenigingen of aan liefdadigheidswerk doen.
 • Hij hecht grote waarde aan een goede indruk naar buiten toe.
 • Zijn motto is “keep smiling”.
 • Mensen met een agrimonie gebrek laten zich snel afleiden en zijn zelden consequent als het op volharden aankomt. Hij wordt innerlijk onrustig door het gegeven dag hij zijn goede voornemens, afslanken, stoppen met roken, … niet consequent in de praktijk kan brengen.
 • De uiterlijke verschijningsvorm is voor een type in een negatieve agrimony toestand belangrijker dan de innerlijke.

Mensen met een agrimonie tekort kunnen ook gevoelig zijn aan alcohol -en/of drugsverslaving. 

 • Heel vaak komt het ook voor dat mensen met een agrimonie gebrek een glaasje drinken of andere verslavingen hebben om hun zorgen te kunnen vergeten of trachten op die manier de minder aangename gevoelens die in hen opkomen te verdrijven.
 • Omdat de persoon die zich in een negatieve agrimonie toestand bevindt door steeds naar een ideale toestand te streven maar het innerlijk niet kan vinden zal hij die ideale toestand zoeken in uiterlijke situaties die gekenmerkt worden door luchtigheid en opgewektheid. Daarom lijkt het voor hen dat  de roes die men krijgt door alcohol of drugs de ideale toestand benaderd. Maar in werkelijkheid zijn ze mijlenver verwijderd omdat er op deze manier geen enkele klaarheid, maar het tegendeel ervan, geestelijke vertroebeling wordt gecreëerd.

Agrimonie en kinderen en puberteit.

 • De bachbloesem agrimonie wordt dikwijls voorgeschreven voor kinderen.
 • Agrimoniekinderen gedragen zich opgewekt en gezellig terwijl hun traantjes snel drogen.
 • Als zij, zoals alle kinderen, in hun ontwikkeling perioden van eenzaamheid en verdriet doormaken, kan agrimonie helpen zich gemakkelijker open te stellen voor anderen.
 • Ook gedurende de puberteit, een periode waar jongeren zich vaak geen raad weet met uiteenlopende gedachten en gevoelens die hem bestormen, kan agrimonie helpen.

Uiterlijke lichamelijke kenmerken van een negatieve agrimonie toestand

 • De innerlijke rusteloosheid manifesteerd zich lichamelijk in de vorm van nagelbijten, aan het haar frunniken, subtiele zenuwtrekjes of de aanwezigheid van nerveuze huidirritaties.
 • Talloze agrimonietypes hebben de gewoonte ’s nachts met de tanden te knarsen.
 • De agrimonie bloesem heeft al vaak geholpen bij mensen die uiterlijke misvormingen hebben en die vanzelfsprekend meer aandacht geven aan hun uiterlijk om hun verborgen innerlijke pijn te verlichten.

HET POSITIEVE VERMOGEN VAN AGRIMONIE

c2931fa08dbdc418be10c22fef168c03

Wanneer de bachbloesem agrimonie  toegepast wordt dan zal de persoon van nature opgewekt en goed gezelschap zijn. Hij zal ook openlijk uiting geven aan gevoelens en kunnen accepteren dat het leven ook minder plezierige kanten heeft.

De opgewektheid is het resultaat van een gevoel van zelfacceptatie en innerlijke vreugde.

Hij ziet de problemen in het juiste perspectief met een evenwichtig en objectief beoordelingsvermogen.

Hij zal nu ook inzien dat sommige dingen waar hij zich voorheen zorgen of angsten om had betrekkelijk onbelangrijk zijn.

HOE AGRIMONIE GEBRUIKEN?

flower_remedies_bach_agrimony_10_large

 • Doe 2 à 3 druppeltjes in een glas water en doe dit ongeveer 4 tot 5x per dag. Het is volkomen veilig om de remedies zo vaak in te nemen als nodig.
 • Voorkom aanraking met de druppelaar !
 • Je mag de bloesem ook puur innemen (2dr onder de tong) maar wees je dan wel bewust dat je sterke alcohol inneemt daar de bloesem gedragen wordt in alcohol.
 • De tijd die nodig is voordat remedies een merkbaar effect hebben varieert al naar gelang de persoon en de omstandigheden.
 • Een flesje van 30 ml gaat ongeveer 3 weken mee en dan is het nuttig om te bepalen of dezelfde nog steeds van toepassing zijn.
 • Als er na 2 weken na het innemen van de remedie geen verbetering is, moet u de keuze van de remedie opnieuw bekijken. Als slechts een kleine verandering merkbaar is, kun je ze blijven innemen of overwegen om een extra remedie aan de combinatie toe te voegen.

REACTIES:

De remedies hebben géén nadelige bijwerkingen. Evenals bij andere vormen van natuurgeneeswijzen is het mogelijk dat onderdrukte symptomen naar boven komen. Dat kan bijvoorbeeld huiduitslag zijn, omdat het lichaam wordt gereinigd van giftige stoffen of een bewustwording van emoties die niet eerder tot uiting mochten komen. Dat alles vormt een belangrijk deel van het genezingsproces en is slechts tijdelijk.

Zachte woensdaggroetjes

Isabel x

agrimony-bachflower

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s