De zachte krachten zullen zeker winnen…

 

World-Peace-Quotes-Mother-Teresa-15Een tristesse is over mij heen gedaald. Dat zal vandaag bij miljoenen mensen het overheersende gevoel zijn. Alsof we deze ochtend wakker werden door een vreselijke nachtmerrie. We voelen verdriet en onmacht en vechten tegen de boosheid die opwelt in ons hart.

Bart Peeters bezong het gisteren in een praatprogramma heel mooi met een liedje die hij schreef. Zonder liefde zou de hemel niet bestaan

Ik denk ook aan de mooie Angela die deze ochtend na de yoga in huilen uitbarstte omwille van wat er allemaal gebeurt is. Angela die met haar engelenstem prachtige muziek maakt en inspirerende liedjes schrijft maar boven alles een heel groot hart heeft voor alles wat leeft. Deze namiddag schreef ze me dat haar tranen zoveel moois gebracht hebben, in de vorm van een liedje.

Een beetje wezenloos loop ik de laatste uren door mijn huis. Na zovele uren journaal, de gesprekken van de mensen, mijn kinderen die bang zijn,… het brengt me een zwaar gevoel.

Ik ging op zoek in mijn overvolle boekenkast naar woorden die inspireren, woorden van liefde en hoop. Duizenden bladzijden zijn hierover volgeschreven. Maar vandaag lijken ze niet tot me door te dringen.

Ik leg ze weer even opzij en zucht nog eens diep. Ondertussen hoor ik op de achtergrond de stem van een Amerikaans meisje Emily op TV, de vriendin van een klasgenoot van mijn dochter Emily. Bart ging gisteren voor de eerste keer naar Amerika vliegen om zijn geliefde op te zoeken. Maar het mocht niet zijn… Bart is sinds gisteren ochtend nog niet terecht. Zijn familie, vrienden en klasgenoten, waaronder ook mijn dochter, wachten bang elk berichtje af en blijven hoopvol.

Ik bid en laat mijn kaarsjes branden voor ieder slachtoffer, en in het bijzonder voor Bart en zijn familie…

Nogmaals loop ik langs mijn boeken, voor mij is dit een ritueel dat ik dagelijks doe. Dankbaar voor de zovele woorden van wijsheid die beschreven werden. Zo gaat het altijd, ik zie mijn boeken vaak als een orakel en door op mijn gevoel een boek te kiezen, krijg ik vaak (meestal) de antwoorden die ik zoek.

Mijn blik valt op een boekje van Toon Hermans. Een boekje dat al een tijdje eenzaam tussen alle andere boeken staat. Een boekje dat ik al vaak door mijn handen liet glijden en mezelf beloofde het te beginnen lezen.  Als een magneet wordt ik er nu naar toe getrokken.

Ik blijf hangen bij een krachtig en kort stukje tekst. Het zijn de woorden die ik nu nodig heb en die ik ook graag met jullie deel.

Het gaat om de samenhang, het verband dat er bestaat tussen alle leven.

Ik ben niet alleen maar een bepaalde persoon, een ik, maar ik ben een deel van het totale leven in de kosmos.

Zoals het blad de boom is en de druppel de zee.

Meerdere malen heb ik dit geschreven, gezegd of gezongen.

Als een mens die heelheidsgedachte voelt, leert hij het leven zien als een gigantische oergolf en het is niet uitgesloten dat hij door die beschouwing rust vindt en vrede in een heelal waarvan hij zich een part voelt en dat hij minder alleen komt te staan met zijn eigen IK.

De Liefde is de bron van de samenhang.

Als er geen liefde was, zouden mensen elkaar niet opzoeken.

Maar zij is er, als de grootste krachtbron op deze aarde.

Dat wij zo vaak buiten haar om leven, brengt de wereld zoveel ongeluk.

Als de liefde alleen kon heersen, zou de aarde van aanschijn veranderen.  

Maar zij heeft vijanden die ons besluipen, dag aan dag.

Hier en overal.

De geldzucht, de eerzucht, de hebzucht, de egocentrie, de haat, de afgunst, en ga zo maar door. Het zijn demonische krachten die altijd weer opnieuw proberen te vernietigen wat de liefde ons aan goeds schenkt…

Toon Hermans 

 

 

 

 

 

Morgen is een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen en wie me kent, weet het. Ik leef in het moment en spreek mezelf elke ochtend opnieuw toe met positieve woorden van geloof en liefde voor het leven en de mensen rondom mij.

Zachte groetjes,

Puuryogamama

 

 

2 Comments

 1. Dag Nadine,
  Mijn email adres is : info.puuryoga@gmail.com
  Het ganse lessenrooster staat ook op de website hoor.
  De avondlessen zijn iets intenser met uitzondering van de Yin Yoga.
  Voel je helemaal vrij wat de lessen betreft, en hopelijk kunnen we vanaf half of eind mei in de nieuwe yogaruimte starten. Ik hou je sowieso op de hoogte. Lieve groetjes en tot binnenkort. Isabel xxx

  Like

 2. Hallo Isabel,

  Ik vindt nergens een e – mail adres dus doe ik het maar langs deze weg.

  Allereerst bedank voor de prachtige blog die ik ontvangen hebt, ik vindt ze altijd opnieuw zeer inspirerend!

  Ik wil jou lang deze weg laten weten dat ik de Donderdag een tijdje niet aanwezig zal zijn, daar ik de komende weken ergens anders moet zijn. Ik denk dat het ongeveer tot 19 Mei zal zijn voor ik de lessen op de Donderdag opnieuw kan volgen. Misschien dat ik op een van de avonden komt, maar ik weet dat dit voor mij moeilijk is omdat ik ’s avonds graag thuis ben met de resterende tijd in de zetel met een boekje ( heerlijk).

  Zou het mogelijk zijn om jou programma nog eens door te mailen zodat ik kan zien wanneer de yoga lessen ’s avonds doorgaan?

  Dank bij voorbaat En tot later

  Warme groetjes Nadine.

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s